contactformulier   |   adressen    

gebruikersnaam:  
paswoord:  
    paswoord vergeten?
        
actieve tuinbeleving in Vlaanderen        


  - mijn tuinpunt [persoonlijke ledenpagina]
  - actieve tuinbeleving voor iedereen

  - de vereniging tuinpunt
  - word lid

  

Bijzonder voordracht 13 oktober 2022
Voordracht van Peter Bauwens
Bijzondere voordracht Peter Bauwens op donderdag 13 oktober

Vergeet niet te noteren dat we op donderdag 13 oktober samen met de VVPV Peter Bauwens ontvangen om 19.30 uur in de refter van het GIB in de Door Verstraetelei 50 te Brasschaat.

Peter brengt ons zijn lezing : Een tuin van eten. of voedsel kweken voor de toekomst.

Hij brengt een nieuwe kijk op wat een moestuin kan bieden.

Groenten en fruit die tegelijk mooi en lekker zijn.

Oude rassen met nieuwe mogelijkheden en nieuwe rassen die de moestuin aantrekkelijker en gemakkelijker maken.

Vaste of doorlevende groenten met meer kleur en smaakvariatie.

Bijzondere eetbare gewassen uit de hele wereld, nieuwe introducties die een oplossing bieden voor de globale opwarming en de stijgende zeespiegel.

Een verfrissende introductie met praktische tips voor een nieuwe vorm van de eetbare tuin en een filosofie rond een zintuiglijke tuinbeleving in een veranderende wereld.

Mis deze interessante voordracht dus zeker niet.

Uiteraard gratis voor de leden van tuinpunt.

Jaarprogramma Oost - Vlaanderen 2022
Oost-Vlaanderen 2022

donderdag : plantenbabbel, telkens om 19u30 zaterdag : tuinbezoek, het aanvangsuur varieert

donderdag 20 januari : De Victoriaanse tuin + nieuwjaarsviering afgelast

donderdag 17 februari : Impressionisme in de tuincultuur

donderdag 17 maart : Tuinieren in tijden van droogte

donderdag 21 april : Zomerbloembollen voor potten en volle grond

donderdag 19 mei : Bloemenweide en De aanleg van een gazon

donderdag 26 mei : Tuinbezoeken : Van idee tot realisatie

zaterdag 11 juni : Tuinreis : De Floriade in Almere (Nederland) afgelast

zaterdag 20 augustus : Kwekerijbezoek

donderdag 15 september : De cottagetuin + bloembollenactie

donderdag 20 oktober : Zichtassen in de tuin

donderdag 17 november : De Arts en Crafts tuinen donderdag 15 december : De passie achter de Tuinarchitect (Griet S’heeren)TUINREIZEN 2022

Door de coronacrisis konden onze reizen jammer genoeg niet doorgaan in 2020 en 2021.  Deze reizen worden verplaatst naar 2022.


3-daagse reis , FRANKRIJK

Richting NORMANDIE… Vrijdag 27 mei tem zondag 29 mei 2022

Wij bezoeken nieuwe tuinen maar ook enkele toppers die wij nog niet eerder bezochten en meestal voorzien met het Label 'Jardin Remarquable'. Een nieuwe topper is Les Jardins d'Etretat, ontworpen door de Russische tuin- en landschapsarchitect Alexander Grivko aan de kust. Verder ook Le Jardin Plume en Les Jardins d'Angelique en het bloemendorp Gerberoy. Ook in Gerberoy is de bijzondere tuin Le Jardin des ifs en de tuin van de impressionistische schilder Henri Le Sidaner, recent perfect gerestaureerd.

Wij ontdekken ook een nieuwe tuin Parc et Verger Les Prés van een jonge tuinontwerper met ambities. Vlak bij ons hotel ligt het Château de Digeon, vooral gekend voor zijn decoratieve moestuin. Jardin du Brule is een eche liefhebberstuin met ondermeer een grote tomatencollectie en een stukje wijngaard. Jardin du peintre André van Beek is een romantische vijvertuin van een kunstschilder. Ook Jardin du Mesnil is een parel van een tuin rond een kasteel.

Onze uitvalsbasis ligt aan de rand van de gemeente Aumale en is een comfortabel hotel met een fijne keuken (Bib Gourmand Michelin), het Hotel “Logis” La Villa des Houx.***

De kostprijs bedraagt 535 euro per persoon, supplement Single is 70 euro. Reisleiding: Ellen & Patrick Van Raemdonck Inbegrepen: busreis, toegang alle tuinen (waarde +/- 75 euro), 2 nachten hotel met ontbijt, 2 maal avondmaal hotel, 3 maal middaglunch en 1 avondmaal op de terugweg (exclusief dranken en persoonlijke uitgaven).
Niet inbegrepen: annulatie-, reisbijstand- en ongevallenverzekering, persoonlijke uitgaven.


5-daagse reis, ENGELAND

Rond LONDEN… Zondag 19 tem donderdag 23 juni 2022

Deze reis wordt een eerbetoon aan Deborah Seeldraeyers, onze betreurde reisleidster die totaal onverwacht overleed in juli 2021.  Deze , nog door haar ontworpen reis gaan wij graag mogelijk maken.  Maar wij gaan haar missen!

We bezoeken tuinen in de omringende 'counties' ten noorden en ten westen van Londen. Zoals de laatste jaren gebruikelijk, zoeken we tuinen waarvan de eigenaars tuinarchitect zijn of die door tuinarchitecten ontworpen zijn. Maar daarnaast komen de traditionele kastelen met bijbehorende ommuurde en indrukwekkende tuinen ook aan bod. Niet toevallig zijn deze zeer gewild voor de filmindustrie als filmlocatie, zeker gezien hun ligging rond de legendarische 'Pinewood Studios'.

Dit jaar komen de counties Surrey, Berkshire, Buckinghamshire en Hertfordshire aan de beurt. De reis wordt een mooie mix van ongeveer 14 tuinen waaronder 2 historische huizen en de afsluiter van onze 5 daagse reis wordt een dagbezoek aan RHS Garden Wisley.

Onze uitvalsbasis ligt vlakbij de stad Slough, Berkshire, The Pinewood Hotel.****

De kostprijs bedraagt 1.045 euro per persoon, supplement Single is 196 euro.
Reisleiding: William Janssens & Deborah Seeldraeyers (+ 14/07/2021)
Ellen & Patrick Van Raemdonck
Inbegrepen: busreis, overtocht heen en terug per Shuttle, toegang alle tuinen (waarde +/- 155 euro), 4 nachten hotel met ontbijt, 4 dagen avondmaal hotel, 4 maal middaglunch (exclusief dranken en persoonlijke uitgaven).
Niet inbegrepen: vrije lunch dag 5 in Wisley RHS Garden, avondmaal op de terugreis (mogelijkheden ter plaatse of sandwiches), annulatie-, reisbijstand- en ongevallenverzekering, persoonlijke uitgaven.


1-dagreis, NEDERLAND

Focus op MIDDEN-BRABANT. Zaterdag 16 juli 2022

Wij bezoeken 5 bijzondere privétuinen in het midden van de provincie Brabant in Nederland, dit is zowat de streek ongeveer tussen Breda en Tilburg.
Er zijn 2 opstapplaatsen voorzien in Antwerpen.

De kostprijs bedraagt 83 euro per persoon.
Reisleiding: Ellen & Patrick Van Raemdonck
Inbegrepen: busreis, toegang alle tuinen (waarde +/- 27 euro), middagmaal, vieruurtje.
Niet inbegrepen: avondmaal, annulatie-, reisbijstand- en ongevallenverzekering, persoonlijke uitgaven.


1-dagreis, BELGIË

Een tuinarchitect in de kijker. Zaterdag 10 september 2022

Voor ons jaarlijks thema “een tuinarchitect in de kijker” kijken wij nog uit naar een boeiende ontdekking.

Inschrijven
Alle info over reizen bij Ellen Van Raemdonck
GSM: 0472 51 34 02 of 0475 27 32 09
email: patrickvanraemdonck@skynet.beOnze reizen naar Frankrijk en Engeland waren volzet, momenteel zijn er enkele annulaties.
 Mocht u interesse hebben voor deelname in 2022, stuur ons dan een mailtje (patrickvanraemdonck@skynet.be) en dan kennen wij alvast uw interesse en noteren wij u op onze wachtlijst. U hoeft hiervoor voorlopig geen voorschot te betalen. Wij contacteren u dan als een en ander concreter wordt.

Het wordt hoog tijd om terug op tuinreis te kunnen gaan en dit graag samen met gelijkgestemde zielen en terug fijne contacten te hebben met onze tuinvrienden die wij al bijna 2 jaar niet gezien hebben en vooral gemist hebben.

Op hoop van zege !

Raadpleeg ook onze website (www.tuinpunt.be) voor verdere details.
Jaarprogramma Antwerpen 2022
Antwerpen 2022

Locatie: Zaal centrum Jozef, Van Praetlei 137, 2170 Merksem De plantenbabbel van 10 tot 12 uur is voorbehouden aan de leden, niet leden kunnen eveneens deelnemen en betalen 2,00 Euro.

8 januari : nieuwjaarsreceptie

12 februari: Blauwe bloemen het hele jaar door.

12 maart: zomerbollen voor de tuin en potten en voorstelling keuzelijst

9 april: bloemenweide zaaien?

14 mei: de eetbare tuin

11 juni: klimplanten in de tuin

9 juli: rondleiding Rozentuin in het Rivierenhof

13 augustus: dahliawandeling in Vordenstein

17 september: bloembollenfestival en bloembollenactie

15 oktober: fruit in de tuin- vormbomen

12 november: biologische bestrijding van plagen

10 december: leren uit tuinbezoeknPlantenbabbel Oost)Vl. 20 okt 2022
Grassen in de tuin

Grassen wuiven ons reeds van ver toe. Gras is een belangrijke pioniersplant : vroeger beschouwde men dit als een onkruid die men zo snel mogelijk verwijderde uit de tuin. Nu worden ze in de tuin massaal aangeplant als een monotoon landschap, nochtans zijn er mooie combinaties mogelijk met deze juweeltjes uit de plantenwereld.

Zij kunnen gebruikt worden alles accenten in een plantengemeenschap maar zijn tevens ook bruikbaar in een matrixbeplanting. Om dit alles beter te begrijpen is een inzicht naar de verschillende soorten cultuurgrassen, en hun gebruik, wel nodig.

Voor deze avond hebben we niet minder dan Tinneke Provoost uitgenodigd, van de siergrassenkwekerij De grashalm. Zij heeft daar samen met Laurence Machiels een boek over geschreven …

Dit wordt, ongetwijfeld, een zéér boeiende avond. Noteer de datum donderdag 20 oktober 2022 alvast in uw agenda.
De plantenbabbel start om 19u30, in het Kollekasteel (gelijkvloers) te 9030 Mariakerke (Gent), Groenestaakstraat, 66.

Graag uw aanwezigheid melden vóór zondag 16 oktober 2022 via gsm 0497 - 05.37.14 (elke werkdag van 18 tot 21 uur) of via mail : tuinpunt.oost-vlaanderen@skynet.bePlantenbabbel en ruilbeurs Antwerpen 15 okt 2022
Fruit in de tuin en vormbomen

15 oktober van 10 tot 12 uur

De eettuin is tegenwoordig erg populair en waarom zou u ook niet kiezen voor fruit in de tuin. Als men een boom in de tuin wenst kiest men in heel wat landen resoluut voor een fruitboom. Dat zijn we wat verleert maar nu is er een duidelijke trend in die richting en kunt u in quasi elke tuin hoe klein ook een fruitboompje kwijt. Zelfs een grote pot voldoet. Daarnaast is het assortiment enorm uitgebreid en groeit er nu ook meer exotische fruit in onze tuin. Door een correcte snoei kunt u alles binnen de perken houden en toch genieten van een gezonde fruitsnack uit eigen tuin.

Vanaf 11 uur geven Jos en Christof u interessante tips over de verzorging en de snoei van fruit in uw eigen tuin.
Vanaf 10 uur bent u al welkom in zaal De Garve, Van Praetlei 137 te Merksem en kunt u vragen stellen, zaden ruilen en kennismaken met een aantal bijzondere planten.

Vergeet zeker uw bloembollen niet af te halen en mogelijk zijn er nog enige zakjes te koop.Plantenbabbel Vl. Brabant 19 okt 2022
Dahlia's in de kijker -

Reeds jaren staat de dahlia in de kijker en de laatste jaren schijnt haar populariteit nog steeds toe te nemen.
Reden te meer dus om eens stil te staan bij haar toepasbaarheid in de tuin en in potten.

Dankzij de rijke variatie in kleur, bloemvorm en hoogte is ze bijna overal toepasbaar. In de moestuin als snijbloem, in de border of in potten, er is werkelijk een dahlia voor iedereen die van bloemen houdt. Er zijn al meer dan 57.000 variëteiten geregistreerd en elk jaar komen daar een groot aantal bij. Ze allemaal uitproberen in een mensenleven is dus onbegonnen maar de beste variëteiten zijn wel terug te brengen tot enkele honderden wat nog een ruime mogelijkheid biedt voor de liefhebber.

Wij staan stil bij de rijke geschiedenis van de dahlia die nog maar enkele eeuwen oud is, we bezoeken een aantal dahliatuinen en staan stil bij de verzorging, het opkweken en overwinteren van deze interessante knollen.

Onze spreker Dirk Chevalier, voorzitter Tuinpunt, laat u vanavond kennis maken met een interessant onderwerp.

Woensdagavond 19 oktober 2022 om 19u30 tot 22 uurIedereen is gratis welkom op de plantenbabels van Tuinpunt Vlaams Brabant.

Park van Relst, Aarschotsebaan 128, 1910 Kampenhout.
Gelegen naast de Parkschool Relst
Parking op het terrein.
Gelegenheid voor een drankje ter plaatse.

Graag uw aanwezigheid melden per mail of telefonisch.
patrickvanraemdonck@skynet.be
0475 27 32 09Overlijden Deborah Seeldrayers

Ontstellend nieuws heeft ons bereikt:


Op woensdag 14 juli is totaal onverwachts Deborah Seeldraeyers overleden.


Deborah is al jaren samen met haar echtgenoot William Janssens de drijvende kracht achter onze gewaardeerde jaarlijkse Engeland reizen.

Met haar doorgedreven kennis van tuinarchitectuur en plantenkennis ontwierp ze niet alleen de eigen tuin Het Patershof te Buggenhout maar stonden er nog vele projecten in de steiger.


Haar vastberadenheid en doorzetting zorgden er steeds voor dat ze er in slaagde vele tuindeuren in Engeland open te laten gaan voor een exclusief bezoek met onze tuinpuntreizigers.


De tuinreizen waren buiten de fantastische tuinen die we over de jaren bezochten ook steeds culinair in orde en een dessert kon nooit ontbreken. De afsluitende avonden waarin ze voluit over hun vele reisavonturen en ontmoetingen met de Britse landadel vertelden, zullen velen bijblijven.


Helaas moesten we dat de laatste 2 jaar wegens de Corona pandemie en de onbereikbaarheid van het reizen naar het UK al missen.


Maar Deborah had alles al gepland om volgend jaar opnieuw richting Albion met een volle bus tuinpuntreizigers te vertrekken. Helaas zal het een reis zonder haar worden, maar ze zal wel doorgaan als eerbetoon aan haar jarenlange inzet.


We bieden William en de familie onze oprechte deelneming aan en alle sterkte toe om dit verlies te dragen. Gezien de Corona omstandigheden zal haar begrafenis in intieme kring plaatsvinden.


Rouwadres is: Hofkwartier 5 te 9255 Buggenhout condoleren

kan ook via www.uitvaartverlinde.be


Dirk Chevalier

Voorzitter TuinpuntVeiligheidsplan Covid-19 - richtlijnen
Veiligheidsplan Covid- 19

1. Iedereen dient op voorhand in te schrijven met opgave van naam, adres en telefoon- of gsm-nummer
2. Er worden (ter plaatse) geen handtekeningen voor aanwezigheid geplaatst
3. Bij het binnenkomen draagt iedereen zijn mondmasker op de juiste manier
4. Bij het binnenkomen is het ontsmetten van de handen verplicht voor iedereen, ontsmettingsgel is aanwezig
5. De zitplaatsen worden verdeeld over de zaal, met respect voor de afstand van anderhalve meter
6. Tijdens de lezing blijven de toehoorders zitten op hun plaats
7. De mondmaskers kunnen afgezet worden eenmaal men op zijn plaats zit, zij die dat wensen kunnen hun mondmasker uiteraard ophouden
8. Bij vertrek worden de mondmaskers weer opgezet
9. Ook voor tussentijds toiletbezoek moet het mondmasker opgezet worden, bij terugkeer moeten de handen ontsmet worden
10. De afstand van de spreker tot de eerste toehoorder bedraagt minimaal 2 meter : indien deze afstand niet kan gevrijwaard worden, moet de spreker een mondmasker dragen
11. Om contact tussen iedereen zoveel mogelijk te vermijden, kan er geen pauze gehouden worden, tenzij zéér kort als de spreker daarom vraagt
12. De toehoorders blijven op hun plaats zitten tijdens die eventuele pauze
13. In de zaal worden géén dranken geschonken, tombola's gehouden of planten uitgewisseld
14. Tuinpunt vzw is niet verantwoordelijk voor de toehoorders die, voor of na de lezing, de eventueel aanwezige cafetaria van de instelling wensen te bezoeken .
15. In de cafetaria gelden dan uiteraard de nationale regels.


Boek: Bloemenborders - Marc Vermeulen
Een nieuw tuinboek

   Bloemenborders  door Marc Vermeulen

Marc Vermeulen, tuinarchitect van opleiding en gespecialiseerd in het ontwerpen van natuurlijke tuinen met veel bloemen, heeft bijna vijf jaar gewerkt aan zijn tweede boek.

Het is dan ook een pareltje geworden voor iedereen die van tuinen houdt met een natuurlijke uitstraling, maar die toch een kloppende structuur hebben en waarbij planten en bloemen een belangrijke plaats innemen.
Bloemenborders moeten inpassen in het groter geheel van de tuin en matchen qua kleur en vorm.

Zijn voorgestelde borders zijn zoals een bloemstuk dat maar tot zijn recht komt in een goed aangelegde omgeving. Zo komen niet enkel vaste planten ter sprake maar ook heesters, rozen, grassen, en eenjarige planten ter sprake.
Met meer dan duizend foto's van de beste planten en een lijst van hun eigenschappen en de hiermee combineerbare planten is dit boek uniek . Hedendaags ook omdat de matrixbeplanting ( toegepaste weeftechniek voor een natuurlijke tuin) en de bijencode (nectar- en pollencode) en de vlindervriendelijkheid aangeduid werden.Aanbieding

We kunnen het onze leden in voorpremière aanbieden aan 29,95 euro.


De winkelprijs zal 34,95 euro bedragen.


Het boek kan besteld worden en opgezonden worden; de verzendkosten belopen 9,95 euro.
Het kan ook afgehaald worden op ons secretariaat te Merksem elke dinsdag tussen 10 en 15 uur of op afspraak bij onze voorzitter te Schoten (tel 0474/73 95 80).


Vriendelijke groeten


Dirk Chevalier

Enkele voorbeeldenvan de inhoudInfo: Kortingskalender Groei & Bloei 2020

Activiteiten Rivierenhof

Vanaf 2020 starten er ook tuinpunt activiteiten op het domein Rivierenhof te Deurne.
We hopen daarmee een groot publiek te bereiken en zo ook meer leden aan onze vereniging te kunnen binden.

De provincie wenst deze activiteiten in een eerste fase via haar mediakanalen te begeleiden zodat ook de inschrijvingen via haar zullen verlopen.
Uiteraard staan de activiteiten ook open voor onze leden maar we verzoeken u bij interesse u dan ook meteen te abonneren op de gratis nieuwsbrief  van de provincie en u via die weg aan te melden.

Dat kan via www.oltrivierenhof.be  

https://www.provincieantwerpen.be/aanbod/dvt/rivierenhof/kalender-rivierenhof.html 

 

De inschrijvingen op deze activiteiten kunnen max. 3 weken op voorhand worden gedaan via het abonnement op de gratis nieuwsbrief van de provincie!

 


Bereikbaarheid
Toegankelijkheid: driekwart van de paden is verhard, aangepaste parkeergelegenheid voor kaarthouders.

Openbaar vervoer: buslijnen 410, 411, 412, 414 en Tram 10 (halte Schotensteenweg) Tram 5 (halte Ruggeveld).

Fietsroute / wandelroute: de bewegwijzerde ‘Brialmroute’ (fietsknooppunt 3) doorkruist het Rivierenhof.

Parkeren: Gratis: langsheen de Turnhoutsebaan of Ruggeveldlaan, Parking Oost (Ruggeveldlaan), Parking West (Cogelsplein) of Parking Zuid (via Sterckshoflei)


Privacyverklaring

Privacyverklaring
Inleiding
Tuinpunt VZW hecht veel belang aan het respecteren van de persoonlijke levenssfeer van haar leden en bezoekers van haar website. Daarom willen wij u duidelijk informeren over onze voorzorgen en maatregelen bij de behandeling van persoonlijke gegevens. Tuinpunt VZW behandelt en beveiligt de persoonlijke gegevens van leden en bezoekers van haar websites steeds op een zorgvuldige wijze.
Tuinpunt stelt haar beleid voor de bescherming van uw persoonsgegevens in regel met de wetsbepalingen in België en de Europese Unie. Daarbij houden wij ons aan de eisen uit de algemene gegevensbeschermingsverordening (AVG), privacywet, de wet ter bescherming van de privacy, persoonlijke levenssfeer en persoonsgegevens, de telecommunicatiewet, en overige privacyregelgeving. . Dat betekent bijvoorbeeld dat wij:
• duidelijk vermelden voor welke doeleinden wij persoonsgegevens verwerken. Dat doen wij via deze privacyverklaring;
• het verzamelen van persoonsgegevens beperken tot alleen de persoonsgegevens die nodig zijn voor de doeleinden waarvoor ze worden verwerkt;
• u eerst vragen om uitdrukkelijke toestemming om uw persoonsgegevens te verwerken in gevallen waarin uw toestemming is vereist;
• uw gegevens niet doorgeven aan derde partijen, tenzij dat nodig zou blijken om de gevraagde dienst te kunnen leveren of wanneer wij daar wettelijk toe verplicht zijn;
• passende beveiligingsmaatregelen nemen om uw persoonsgegevens te beschermen en dat ook eisen van partijen die in opdracht van ons persoonsgegevens verwerken;
• uw recht respecteren om uw persoonsgegevens op uw aanvraag ter inzage te bieden, te corrigeren of te verwijderen via uw persoonlijke log-in.
Als u naar aanleiding van deze privacyverklaring contact met ons wilt opnemen, dan kan dat via de contactgegevens van onze verantwoordelijke (cf. infra).
Verantwoordelijke
De verantwoordelijke voor de gegevensverwerking is de heer Philippe Joos.
• E-mail adres: info@tuinpunt.be
• Telefoonnummer: + 32 3647 08 26
Minderjarigen
Er worden op onze websites geen overeenkomsten gesloten met minderjarigen.
Doeleinden van verwerking van persoonsgegevens
Onder persoonsgegevens wordt bedoeld: naam, voornaam, adres, telefoonnummer, geslacht, geboortedatum, e-mailadres, e.d.
Tuinpunt VZW verzamelt en verwerkt uw persoonsgegevens voor de volgende doeleinden:
• opmaak en uitvoering van de met u gesloten overeenkomst, waaronder het in de kijker zetten en in contact brengen van de leden van Tuinpunt met elkaar.
• om u de mogelijkheid te bieden om informatie op de website te plaatsen en uit te wisselen, en om contact te kunnen opnemen met andere gebruikers als de website daar de mogelijkheid toe biedt,,
• om de beveiliging van de website te optimaliseren,
• om web statistieken op te stellen bijvoorbeeld over het aantal bezoekers van de verschillende rubrieken van onze website,
• om u relevante e-mails en post, nieuwsbrieven, gebruikersinformatie, serviceberichten, of andere elektronische boodschappen te kunnen sturen,
• voor verdere marketingdoeleinden worden geen gegevens aan bedrijven en/of derden doorgegeven ,
• om onze websites en technologieën te analyseren, onderhouden, beveiligen, en optimaliseren,
• om te voldoen aan de wetten en regelgevingen waar Tuinpunt VZW onderhevig aan is,
• voor administratieve doeleinden,
Daarna kunnen uw persoonsgegevens bewaard blijven voor archiefdoeleinden.
Rechtsgronden voor verwerking
Tuinpunt VZW verwerkt uw persoonsgegevens op basis van artikel 6.1 van de Algemene Verordening Gegevensbescherming, meer bepaald:
• (a) toestemming,
• (b) noodzakelijk voor de uitvoering van een overeenkomst
• (c) noodzakelijk om te voldoen aan een wettelijke verplichting
• (f) noodzakelijk voor ons gerechtvaardigde belang
In zoverre de verwerking van de persoonsgegevens plaatsvindt op basis van artikel 6.1. (a) toestemming, heeft u steeds het recht om te allen tijde de gegeven toestemming terug in te trekken.
Delen van persoonsgegevens
Tuinpunt VZW deelt de door haar verwerkte persoonsgegevens niet met andere partijen tenzij dit noodzakelijk zou zijn voor de verwezenlijking van de doeleinden omschreven in deze privacyverklaring. Zo kan Tuinpunt VZW u nog beter van dienst zijn en de inhoud van haar websites nog beter op uw interesses afstemmen. Indien u niet wenst dat Tuinpunt VZW uw persoonsgegevens uitwisselt met andere partijen, kan u ons dat steeds laten weten via email aan info@tuinpuunt.be. Uw verzet hiertegen is steeds op aanvraag en volledig gratis.
Tuinpunt VZW kan in bijzondere gevallen uw persoonsgegevens aan derden ter beschikking stellen indien zij daartoe in het kader van de uitvoering van een wettelijk voorschrift of een gerechtelijke procedure verplicht is.
Zonder uw toestemming zal Tuinpunt VZW uw persoonlijke gegevens nooit verkopen, verhuren of op een andere manier onthullen aan derde partijen met het oog op hun marketing- en reclamedoeleinden.
Bewaartermijn van persoonsgegevens
Hoelang wij uw persoonlijke gegevens bijhouden, verschilt op basis van de context van de verleende diensten en van onze wettelijke verplichtingen. De volgende factoren hebben doorgaans een invloed op de bewaarperiodes:
• Hoelang zijn de persoonlijke gegevens noodzakelijk om onze diensten te verlenen?
• Zijn de persoonlijke gegevens gevoelig?
• Heeft u toestemming gegeven voor een langere bewaarperiode
• Zijn wij onderworpen aan een wettelijke, contractuele of gelijkaardige verplichting om uw persoonlijke gegevens te bewaren?
Tuinpunt bewaart uw persoonsgegevens net zolang als nodig voor de doeleinden omschreven in deze privacyverklaring. Wanneer het niet langer noodzakelijk is om uw persoonlijke gegevens te bewaren, verwijderen we ze op een veilige manier, in overeenstemming met ons beleid voor het bewaren en verwijderen van gegevens.
Beveiliging van persoonsgegevens
Bij de verwerking van persoonsgegevens ziet Tuinpunt VZW toe op de beveiliging van deze informatie. Wij beschermen uw gegevens met behulp van technische en administratieve veiligheidsmaatregelen om het risico op verlies, misbruik, onbevoegde toegang, openbaarmaking en wijzigingen te minimaliseren. Zo zorgen wij er maximaal voor dat er geen ongeoorloofde toegang is tot, aanpassing, openbaarmaking, verlies, of enige vorm van onrechtmatige verwerking van persoonsgegevens. Onze medewerkers zijn verplicht uw persoonsgegevens vertrouwelijk te behandelen wanneer ze er toegang tot hebben.
Uw rechten
U heeft te allen tijde recht op inzage van uw persoonsgegevens en kan ze verbeteren via uw inlogcode indien ze onjuist of onvolledig zijn, ze laten verwijderen, de verwerking ervan laten beperken en bezwaar maken tegen de verwerking op basis van artikel 6.1 (e) of (f) van de Algemene Verordening Gegevensbescherming, met inbegrip van profilering op basis van die bepalingen.
Daarnaast heeft u het recht om een kopie (in een gestructureerde, gangbare en machinaal leesbare vorm) van zijn persoonsgegevens te bekomen en de persoonsgegevens te laten doorsturen naar een andere partij.
Teneinde bovenvermelde rechten uit te oefenen kan u contact opnemen met onze verantwoordelijk of kan u dus ook terecht op het volgende e-mailadres info@tuinpunt.be. U kan ons steeds kosteloos contacteren om deze rechten uit te oefenen. Gelieve bij uw aanvraag een kopie van de voorkant van uw identiteitskaart toe te voegen, zodat wij uw aanvraag zo snel mogelijk kunnen verwerken.
Gebruik van cookies
Cookies zijn kleine computerbestanden die door onze servers verzonden worden en die op de harde schijf van uw computer worden geplaatst. Deze cookies bevatten informatie die alleen door ons kan worden ontcijferd en alleen wanneer u de website bezoekt. Als u onze website bezoekt, kunnen wij dus informatie op uw computer opslaan. Deze cookies zijn er zodat u gemakkelijk kan navigeren op onze site.
U bent steeds vrij om de installatie van deze cookies te weigeren door de opties van uw navigatiesoftware op het web te wijzigen. Met uw internetbrowser kan u cookies van uw harde schijf verwijderen, blokkeren, of gewaarschuwd worden alvorens een cookie wordt opgeslagen. Voor meer informatie over deze functies verwijzen wij u naar de instructies op het helpscherm bij de instellingen van uw browser.
Links
Op de website van Tuinpunt VZW vindt u soms links naar websites van andere partijen. Tuinpunt VZW is niet aansprakelijk voor de inhoud van die sites en/of de wijze waarop die sites uw (persoons)gegevens behandelen. Bekijk hiervoor steeds het privacy beleid, de disclaimer, de copyright notice en de algemene voorwaarden na van de website die u bezoekt.
Commissie voor de Bescherming van de Persoonlijke Levenssfeer
Uiteraard helpen wij u graag verder als u klachten hebt over de verwerking van uw persoonsgegevens. Mocht u er desondanks toch niet samen met ons uitkomen, dan heeft u op grond van de privacywetgeving ook het recht om een klacht in te dienen bij de privacy toezichthouder, de Commissie voor de Bescherming van de Persoonlijke Levenssfeer (CBPL).
Wijzigingen van het privacy beleid
Tuinpunt VZW heeft het recht om wijzigingen aan te brengen in het privacy beleid en de overeenkomst in verband met cookies. Wijzigingen zullen op onze website worden gepubliceerd. Uw gegevens gebruiken wij nooit zonder toestemming voor andere doeleinden.
Het is daarom aan te raden om deze privacyverklaring geregeld te raadplegen, zodat u van deze wijzigingen op de hoogte bent. Ga daarom regelmatig dit document na.
Laatst gewijzigd: 15/10/2018

Welkom
Secretariaat verhuist

 Het secretariaat op de Van Praetlei 139 - 2170 Merksem is gesloten vanaf 6 juli
 en is verhuist naar Berkenlei 16 - 2900 Schoten.

 Informatie of vragen kunnen schriftelijk, of  per email gebeuren.

Voor inlichtingen zijn wij te bereiken op email: info@tuinpunt.be
of dinsdag tijdens de bureeluren op tel: 03 658 47 40. 

Bijzondere voordracht 
Peter Bauwens 

Een tuin van eten of voedsel kweken voor de toekomst
donderdag 13 oktober 2022

Locatie: refter GIB - Brasschaat
*  *  *

Eerstvolgende Activiteiten

Plantenbabbel Antwerpen : 

zaterdag 15 oktober om 10 uur

Fruit in de tuin en vormbomen

Locatie: zaal St Jozef - Merksem


Nieuw

Plantenbabbel VLAAMS BRABANT

woensdag 19 oktober om 19u30

Dahlia's in de kijker

Locatie : Park van Relst - Kampenhout
Aarschotsebaan 128

 

 


 Plantenbabbel Oost-Vlaanderen : 

donderdag 20 oktober om 19u30

Grassen in de tuin

Locatie: Kollekasteel - Mariakerke

 


Plantenbabbel West-Vlaanderen

woensdag 12 oktober om 19u30

Architecturale en bizarre planten

Locatie: Herenthoeve - Meulebeke

 


Provinciaal domein Rivierenhof

 

Locatie: Parking Rivierenhof - Ruggeveldlaan - Deurne (Antw)

Voor meer details  raadpleeg regelmatig onze website.

 


Oranjerietuin Vordenstein

Locatie: ingang Oranjerietuin  Vordenstein

 Het domein is bereikbaar langs de Kopstraat ( Parking) in 2900 Schoten

Honden zijn niet toegelaten.


 

 Deel 1 : actieve tuinbeleving voor iedereen [algemeen deel]
Op elke pagina vindt u aan de rechter kant een navigatieblok met de verschillende labels (een tag cloud). Elk artikel krijgt een of meer labels mee en is op die manier snel terug te vinden.


website tuinpunt Oost-Vlaanderen

http://users.skynet.be/tuinpunt.oost-vlaanderen/

Vordenstein is goed bereikbaar ondanks wegeniswerken tot eind 2011

tuinpunt online / mijn tuinpunt
mijn tuinpunt
Op de persoonlijke pagina's kan u uw persoonlijk profiel instellen en wijzigen. Met dat profiel kunnen we u op de hoogte houden van zaken die u interesseren. Zo krijgt u bijvoorbeeld een persoonlijke e-mail een paar dagen voor de plantenbabbel van uw streek (Als u "plantenbabbel" hebt aangevinkt natuurlijk).

Op zoek naar degelijk advies? Stel uw vraag in het forum of als commentaar bij een artikel. Leden en experts van tuinpunt beantwoorden uw vragen.

Op deze persoonlijke pagina's worden ook nieuwe online diensten van tuinpunt voorgesteld: wedstrijden, foto reportages, voordrachten, online cursussen,...
eerste keer registreren
Indien u zich nog niet eerder op tuinpunt online registreerde klikt u op "mijn tuinpunt" (rechtsbovenaan het scherm) en gebruikt u het linker formulier.

Vul hier uw aanmeldkode en controlecijfer in en klik op ga verder. Op de volgende pagina's kan u uw gegevens en voorkeuren verder invullen. Doorloop alle pagina's om uw registratie volledig af te werken. U kan uw aanmeldkode en controlecijfer maar 1 keer gebruiken.

Geen kode of een technisch probleem? Stuur ons een berichtje via het contactformulier.
inloggen
Alle daaropvolgende keren kan u inloggen met uw gebruikersnaam en paswoord (die u bij registratie zelf kan kiezen).

Via tuinpunt online kan u items die voor u interessant zijn aanvinken. Passende evenementen, weetjes of nieuws sturen we dan ten gepaste tijde door.
foutje of verkeerd email adres

Vóór elke activiteit of plantenbabbel wordt er een persoonlijke e-mail verstuurd
naar de tuinpunt leden die hun persoonlijk profiel hebben ingesteld.
Ontvangt u onze e-mails nog niet dan kan dit twee oorzaken hebben:
U is nog niet aangemeld.
Doe dit dan zo spoedig mogelijk zo mist u niets van onze activiteiten.
Stuur ons een email langs het contactformulier op de website www.tuinpunt.be en wij zorgen voor de nodige persoonlijke aanmeldcode en controlecijfer.

Er is een verkeerd email adres opgegeven of er is een foutje in uw email adres geslopen.
Check uw ingebrachte gegevens dan even en verbeter ze indien nodig.
Uw paswoord vergeten?
Stuur dan een e-mail via het contactformulier op de website en we helpen u verder.

De webmasterkies een van onderstaande items
Privacyverklaring   Proefnummer   Rivierenhof   VeiligheidsplanCovid-19-richtlijnen   Vl.Brabant   West-Vlaanderen   activiteitenkalender   adressen   algemenevergadering   antw   cursus   evenementen   ledenservice   lidworden   nieuwjaar   opentuin   ovl   plantenbabbel   reizen   tuinpunt   vordenstein   welkom   wvl  
op deze pagina :

- Bijzonder voordracht 13 oktober 2022
- Jaarprogramma Oost - Vlaanderen 2022
- TUINREIZEN 2022
-
- Jaarprogramma Antwerpen 2022
- Plantenbabbel Oost)Vl. 20 okt 2022
- Plantenbabbel en ruilbeurs Antwerpen 15 okt 2022
- Plantenbabbel Vl. Brabant 19 okt 2022
- Overlijden Deborah Seeldrayers
- Veiligheidsplan Covid-19 - richtlijnen
- Boek: Bloemenborders - Marc Vermeulen
- Info: Kortingskalender Groei & Bloei 2020
- Activiteiten Rivierenhof
- Privacyverklaring
- Welkom
- website tuinpunt Oost-Vlaanderen
- Vordenstein is goed bereikbaar ondanks wegeniswerken tot eind 2011
- tuinpunt online / mijn tuinpunt


Groene evenementen op tuinagenda.be:   
 • Tuindagen van Beervelde

 •       vr 7 - zo 9 okt 2022
        Park van Beervelde, Lochristi - Beervelde
 • Sneeuwklokjes Weekends

 •       za 4 - zo 26 feb 2023
        Alpenplantenkwekerij Cathy Portier, St.-Kruis Brugge

  meer events op www.tuinagenda.be
  voor organisatoren : voeg zelf je evenement toe aan www.tuinagenda.be

  Op zoek naar een plant of kweker?
  Gebruik de plantenzoeker van kwekerijen.net

  © 2022    www.tuinpunt.be Koninklijke Tuin- en Landbouw Maatschappij van Antwerpen vzw
  Van Praetlei 139, B-2170 MERKSEM - tel: (03)6470826 - fax: (03)6441538
  website gemaakt en onderhouden met : horticus.org