contactformulier   |   adressen    

gebruikersnaam:  
paswoord:  
    paswoord vergeten?
        
actieve tuinbeleving in Vlaanderen        


  - mijn tuinpunt [persoonlijke ledenpagina]
  - actieve tuinbeleving voor iedereen

  - de vereniging tuinpunt
  - word lid

  

Plantenbabbel en ruilbeurs Antwerpen 11 sep 2021
Terugblik op de zomer
zaterdag 11 september van 10 tot 12 uur

Na een nog moeilijk eerste deel van het jaar wordt het een weerzien op een vertrouwde plek. Tijd om even terug te blikken op de voorbije zomer met mooie beelden van bloeiende borders en bijzondere tuinen en bloemen.
Uiteraard nemen we wat tijd om bij te praten en jullie ervaringen te delen. We tonen ook wat gadgets die aangeboden worden als hulpmiddel bij het stekken en vermeerderen van planten en struiken.
Uiteraard stellen we ook onze bloembollenactie voor en kunt u al meteen intekenen en u zo verzekeren van een bloeiend voorjaar.

Om 11 uur start de voordracht terugblik op de voorbije zomer.

Vanaf 10 uur bent u al welkom in de parochiezaal naast De Garve, Van Praetlei 137 te Merksem (parking achter gebouw)en kunt u vragen stellen, zaden, stekjes en plantjes ruilen en kennismaken met een aantal bijzondere planten.

1 dagreis 11 sep 2021 - Nederland
Toontuinen in de kijker

Wat hebben wij jullie gemist!
Momenteel krijgen wij terug meer vrijheid in ons leven en durven wij terug plannen maken voor onze dierbare reisactiviteiten. Wij bezoeken 2 ruime tuinprojecten in het noorden van de provincie Brabant in Nederland. Er zijn 2 opstapplaatsen voorzien in Antwerpen.

In de voormiddag bezoeken wij De Tuinen in Demen van Martje van den Bosch.
Deze tuinen zijn gelegen aan de rivier de Maas. Er zijn verschillende tuinkamers met volle borders omringd door hagen. Spectaculair is de ronde groententuin op kleur met diverse groentensoorten. Bijzondere clematissen, vaste planten, éénjarigen en grassen houden de tuin spannend tot eind september…

In de namiddag bezoeken wij De Tuinen van Appeltern.
Ook de lunch is hier voorzien in het restaurant ter plaatse. Begin de jaren 1980 startte Ben van Ooijen zijn eigen hoveniersbedrijf. Om zijn werk als hovenier wat gemakkelijker te 'verkopen' legde Ben bij zijn bedrijfsloods een aantal kleine modeltuinen aan. Ondertussen is het domein 22 Ha groot en genieten de tuinen grote bekendheid met enkele honderden toontuinen en educatieve initiatieven. Ter plaatse zijn ook meerdere catering gelegenheden en een winkel met tuinvaria en planten…

De kostprijs bedraagt 68 euro per persoon.
Vertrek: 8u00, “Crowne Plaza Hotel”, Gerard le Grellelaan, 2020 Antwerpen
Opstaplaats rond 8u15, “Pizza Hut”, Schoten.
Terug rond 19 uur.
Reisleiding: Ellen & Patrick Van Raemdonck
Inbegrepen: busreis, inkom tuinen, koffie met gebak rond 10 uur, middagmaal.
Niet inbegrepen: avondmaal, annulatie-, reisbijstand- en ongevallenverzekering, persoonlijke uitgaven.
Betaling: onmiddellijk op bankrekening Tuinpunt, rekening BE20 2200 3460 1956 met vermelding “Dagreis Nederland en lidnummer.”Plantenbabbel en ruilbeurs Antwerpen 14 aug 2021
Wandeling Rivierenhof
zaterdag 14 augustus van 10 tot 12 uur

We bezoeken dit jaar met enige vertraging de vernieuwde rozentuin waar we mee de beplanting van vaste planten en heesters kozen.
Verder bezoeken we de door de firma Spruyt aangelegde prairietuin bij de Congo Hut en de daar in de buurt gelegen zeer aparte aanplanting uit de Noord-Amerikaanse Appalachen.

Op zaterdag 14 augustus vertrekken we samen aan de poort van de hoofdingang (vernieuwde dreef) aan de Turnhoutsebaan 242 te Deurne om 10.15u stipt en verkennen we ongeveer anderhalf uur dit mooie domein.
Volg indien nodig nog de dan geldende Corona maatregelen.
Het domein is goed bereikbaar met openbaar vervoer en de fiets, parkeren kan ook op de voorziene parkings of langs de baan (parkeerzone)

Kwekerijbezoek O-Vl 21 aug 2021
Kwekerijbezoek - Ferdinandushof in Overslag
Plantenbabbel Oost-Vlaanderen - 21 augustus 2021Zaterdag 21 augustus 2021 om 13u45 in Overslag - Zeeuws-Vlaanderen

De kwekerij biedt een veelvoud aan bijzondere planten, op traditionele manier gekweekt. Ze zijn vooral gespecialiseerd in het kweken van niet alledaagse vaste planten.
Vaste planten die ze veel kweken zijn bijv. Helleborus, Astrantia's, Geraniums en Persicaria's. Geheel nieuw in het assortiment zijn de zeer winterharde eucalyptussen, prachtig wintergroen en ideaal voor het bloemschikken.

Ferdinandushof is gelegen in de landelijke omgeving van het plaatsje Overslag in Zeeuws-Vlaanderen, dichtbij de Belgische grens.
Er werden Sfeervolle mixed-borders aangelegd, doorkruist met smalle slingerende paadjes die de bezoekers volop inspiratie biedt.

Samenkomst om 13u45 aan de ingang van het domein 'Ferdinandushof' Rode Sluisweg 13, 4575 NE Overslag - Zeeuws-Vlaanderen.

Graag uw aanwezigheid melden vóór zaterdag 14 augustus 2021 op gsm 0497 - 05.37.14 (elke werkdag van 18 tot 21 uur) of via mail : tuinpunt.oost-vlaanderen@skynet.be

De deelname is gratis voor leden, 5 euro voor niet-leden …
te betalen via de rekening BE52 7410 1425 4309 van Tuinpunt Oost-Vlaanderen.TUINREIZEN 2022

Onze reizen naar Frankrijk en Engeland waren volzet, momenteel zijn er enkele annulaties.
Mocht u interesse hebben voor deelname in 2022, stuur ons dan een mailtje (patrickvanraemdonck@skynet.be) en dan kennen wij alvast uw interesse en noteren wij u op onze wachtlijst. U hoeft hiervoor voorlopig geen voorschot te betalen. Wij contacteren u dan als een en ander concreter wordt.


Laat ons hopen dat 2022 eindelijk het jaar van het nieuwe normaal wordt.
Wij kunnen niet alle tuinbezoeken virtueel blijven bekijken.
Volgend jaar wordt het terug tijd om alles live te bezoeken en dit graag samen met gelijkgestemde zielen en terug fijne contacten te hebben met onze tuinvrienden die wij al bijna 2 jaar niet gezien hebben en vooral gemist hebben.

Op hoop van zege !

Raadpleeg ook onze website voor verdere details.
3-daagse reis , FRANKRIJK
Richting NORMANDIE… Vrijdag 27 mei tem zondag 29 mei 2022

Wij bezoeken nieuwe tuinen maar ook enkele toppers die wij nog niet eerder bezochten en meestal voorzien met het Label 'Jardin Remarquable'.
Een nieuwe topper is Les Jardins d'Etretat, ontworpen door de Russische tuin- en landschapsarchitect Alexander Grivko aan de kust. Verder ook Le Jardin Plume en Les Jardins d'Angelique en het bloemendorp Gerberoy. Ook in Gerberoy is de bijzondere tuin Le Jardin des ifs en de tuin van de impressionistische schilder Henri Le Sidaner, recent perfect gerestaureerd.
Wij ontdekken ook een nieuwe tuin Parc et Verger Les Prés van een jonge tuinontwerper met ambities. Vlak bij ons hotel ligt het Château de Digeon, vooral gekend voor zijn decoratieve moestuin. Jardin du Brule is een eche liefhebberstuin met ondermeer een grote tomatencollectie en een stukje wijngaard. Jardin du peintre André van Beek is een romantische vijvertuin van een kunstschilder. Ook Jardin du Mesnil is een parel van een tuin rond een kasteel.

Onze uitvalsbasis ligt aan de rand van de gemeente Aumale en is een comfortabel hotel met een fijne keuken (Bib Gourmand Michelin), het Hotel “Logis” La Villa des Houx.***
De kostprijs bedraagt 535 euro per persoon, supplement Single is 70 euro.

Reisleiding: Ellen & Patrick Van Raemdonck
Inbegrepen: busreis, toegang alle tuinen (waarde +/- 75 euro), 2 nachten hotel met ontbijt,
2 maal avondmaal hotel, 3 maal middaglunch en 1 avondmaal op de terugweg (exclusief dranken en persoonlijke uitgaven).
Niet inbegrepen: annulatie-, reisbijstand- en ongevallenverzekering, persoonlijke uitgaven.5-daagse reis, ENGELAND
Rond LONDEN… Zondag 19 tem donderdag 23 juni 2022

We bezoeken tuinen in de omringende 'counties' ten noorden en ten westen van Londen.
Zoals de laatste jaren gebruikelijk, zoeken we tuinen waarvan de eigenaars tuinarchitect zijn of die door tuinarchitecten ontworpen zijn. Maar daarnaast komen de traditionele kastelen met bijbehorende ommuurde en indrukwekkende tuinen ook aan bod. Niet toevallig zijn deze zeer gewild voor de filmindustrie als filmlocatie, zeker gezien hun ligging rond de legendarische 'Pinewood Studios'.

Dit jaar komen de counties Surrey, Berkshire, Buckinghamshire en Hertfordshire aan de beurt. De reis wordt een mooie mix van ongeveer 14 tuinen waaronder 2 historische huizen en de afsluiter van onze 5 daagse reis wordt een dagbezoek aan RHS Garden Wisley.

Onze uitvalsbasis ligt vlakbij de stad Slough, Berkshire, The Pinewood Hotel.****

De kostprijs bedraagt 1.045 euro per persoon, supplement Single is 196 euro.
Reisleiding: William Janssens & Deborah Seeldraeyers (+ 14/07/2021)
Ellen & Patrick Van Raemdonck
Inbegrepen: busreis, overtocht heen en terug per Shuttle, toegang alle tuinen (waarde +/- 155 euro), 4 nachten hotel met ontbijt, 4 dagen avondmaal hotel, 4 maal middaglunch (exclusief dranken en persoonlijke uitgaven).
Niet inbegrepen: vrije lunch dag 5 in Wisley RHS Garden, avondmaal op de terugreis (mogelijkheden ter plaatse of sandwiches), annulatie-, reisbijstand- en ongevallenverzekering, persoonlijke uitgaven.

1-dagreis, NEDERLAND
Focus op MIDDEN-BRABANT. Zaterdag 16 juli 2022

Wij bezoeken 5 bijzondere privétuinen in het midden van de provincie Brabant in Nederland, dit is zowat de streek ongeveer tussen Breda en Tilburg.
Er zijn 2 opstapplaatsen voorzien in Antwerpen.
De kostprijs bedraagt 83 euro per persoon.
Reisleiding: Ellen & Patrick Van Raemdonck
Inbegrepen: busreis, toegang alle tuinen (waarde +/- 27 euro), middagmaal, vieruurtje.
Niet inbegrepen: avondmaal, annulatie-, reisbijstand- en ongevallenverzekering, persoonlijke uitgaven.


1-dagreis, BELGIË
Een tuinarchitect in de kijker. Zaterdag 10 september 2022

Voor ons jaarlijks thema “een tuinarchitect in de kijker” kijken wij nog uit naar een boeiende ontdekking.

Inschrijven
Alle info over reizen bij Ellen Van Raemdonck
GSM: 0472 51 34 02 of 0475 27 32 09
email: patrickvanraemdonck@skynet.beDahliawandeling -Vordenstein - 22 aug 2021

Dahliawandeling op Vordenstein op zondag 22 augustus

De dahliacollectie op het domein Vordenstein te Schoten is na meer dan 15 jaar mooi uitgegroeid.
Tijd om op zondagmiddag om 14.15 u nog eens een verkennende wandeling te doen.
We staan even stil bij de geschiedenis van de dahlia en haar verrassende vormen en zijn uiteraard ook trots op de vele variëteiten die in ons eigen land werden gekweekt en hier een plaatsje hebben gekregen.

De wandeling duurt ongeveer een uur.
We vertrekken om 14.15 voor de oranjerie.
Oranjerietuin Vordenstein
parking Kopstraat SchotenPlantenbabbel en ruilbeurs Antwerpen 12 juni 2021
Architecturale en bizarre planten

Plantenbabbel en ruilbeurs 12 juni 2021 van 10 tot 12 uur

Na een lange afwezigheid mogen we eindelijk weer een bijeenkomst organiseren en hopen we jullie in grote getale terug te zien. Blijft evenwel voorzichtig en volg de geldende regels.

Vanaf 11 uur presenteren wij u een bijzondere bizarre en architecturale planten

Vanaf 10 uur bent u al welkom in zaal De Garve, Van Praetlei 137 te Merksem en kunt u vragen stellen, zaden ruilen en kennismaken met een aantal bijzondere planten.

Heeft u planten voor te ruilen laat ze dan in de wagen u krijgt de kans ze voor te stellen en ruilt ze daarna op de parking zodat de afstand gerespecteerd kan blijven

Let op de Coronamaatregelen gelden nog dus vul aub de aanwezigheidslijst bij binnenkomst in en draag een mondmasker of houdt u aan de 1,5 meter afstand.Tuinpunt West-Vlaanderen - Plantenbabbel
Vrijdag 17 september 2021 om 20 uur

Het is reeds een tijdje geleden, maar nu organiseert tuinpunt in de Provincie West-Vlaanderen een heuse plantenbabbel.

We hopen met dit initiatief de regio West-Vlaanderen een steuntje te geven tot het hernemen van een tuinwerking.

Dit alles gaat door bij 'Lens Roses' , op vrijdag 17 september 2021
Adres; Redinnestraat 11, 8460 Oudenburg


Thema van de avond: aanleg van bloemborders

We starten om 20 uur.

Het eerste thema gaat over de aanleg van bloemenborders.

Tuinarchitect Marc Vermeulen, die tevens regioverantwoordelijke is voor Oost-Vlaanderen, komt er zijn boek voorstellen met als titel ‘Bloemenborders, de kunst van het combineren met bloemen’.

De aanleg van een bloemenborder behoort tot de grootste uitdaging in de tuin. De bloemenborder is in feite een groot bloemstuk. Zoals een bloemstuk op tafel, maar goed tot zijn recht komt in het medium dat men ervoor gebruikt, zo komt ook in de tuin een bloemenborder maar tot zijn recht in een goed aangelegde omgeving.

Zo gaan we het verschil leren kennen tussen de types van bloemenborders. Er bestaan immers borders met alleen vaste doorlevende planten, maar net zo goed kan men ook heesters, rozen en eenjarige planten toevoegen. Hier spreekt men van een mixed border. Onafgezien van de kleur heeft elke bloem ook een vorm. Het is de combinatie tussen de verschillende bloeivormen dat spankracht geeft aan de plantengemeenschap.

Inschrijven kan door een mailtje te sturen naar ‘ nigella@skynet.be ’ of via het secretariaat van tuinpunt Antwerpen, met vermelding ‘plantenbabbel West-Vlaanderen’ + uw naam en lidnummer.

Inkom: leden: gratis – niet leden 5€.

Het boek is te koop en kost 29.95€.Jaarprogramma Oost-Vlaanderen 2021
Oost-Vlaanderen 2021

donderdag : plantenbabbel, telkens om 19u30
zaterdag : tuinbezoek, het aanvangsuur varieert

Onze activiteiten gaan door zolang de Covid 19 regels gelden en er rekening gehouden wordt met de veiligheid spelregels.

Aanmelden op een deelnemerslijst is verplicht ( ref. veiligheidsplan Covid-19)
 

donderdag 21 januari : De Victoriaanse tuin + nieuwjaarsviering

donderdag 18 februari : Impressionisme in de tuincultuur

donderdag 18 maart : Tuinieren in tijden van droogte

donderdag 15 april : Zomerbloembollen voor potten en volle grond

donderdag 20 mei : Bloemenweide en de aanleg van een gazon

zaterdag 12 juni en zondag 13 juni : Busreis (Tuinbezoeken)

zaterdag 19 juni: tuinbezoek : Van idee tot realisatie

zaterdag 21 augustus : Tuinbezoek

donderdag 16 september :De kruidentuin en eetbare bloemen + bloembollenactie

donderdag 21 oktober : Droogbloemen

donderdag 18 november : De Arts en Crafts tuinen

donderdag 16 december : De passie achter de tuinontwerper.Jaarprogramma Antwerpen 2021
Antwerpen 2021

Onze activiteiten gaan door zolang de Covid 19 regels gelden en er rekening gehouden wordt met de veiligheid spelregels.

Aanmelden op een deelnemerslijst is verplicht ( ref. veiligheidsplan Covid-19)

Locatie: Zaal De Garve, Van Praetlei 137, 2170 Merksem

De plantenbabbel van 10 tot 12 uur is voorbehouden aan de leden, niet leden kunnen eveneens deelnemen en betalen 2,00 Euro.

 

Zaterdag 09 januari: Nieuwjaarsbabbel met terugblik tuinreizen

Zaterdag 13 februari: Aanleg van een bloemenborder door Marc Vermeulen

Zaterdag 13 maart: Dahliapracht in de borders

Zaterdag 10 april: Zomerse bloembollen en knollen

Zaterdag 15 mei: Klimplanten in de tuin  Deze gaan niet door, afgelast wegens Covid 19.

Zaterdag 12 juni: Architecturale en bizarre planten

Zaterdag 10 juli: tuinbezoek plantentuin Meise

Zaterdag 14 augustus: wandeling Rivierenhof, de rozentuin en prairietuinen

Zaterdag 11 september: Terugblik op de zomer en de lentebloembollen

Zaterdag 16 oktober: Schitterende herfstkleuren

Zaterdag 13 november: Het belang van een goed bodemleven en de insecten door Jos Van Laeken

Zaterdag 11 december: Leren uit tuinbezoeken.Veiligheidsplan Covid-19 - richtlijnen
Veiligheidsplan Covid- 19

1. Iedereen dient op voorhand in te schrijven met opgave van naam, adres en telefoon- of gsm-nummer
2. Er worden (ter plaatse) geen handtekeningen voor aanwezigheid geplaatst
3. Bij het binnenkomen draagt iedereen zijn mondmasker op de juiste manier
4. Bij het binnenkomen is het ontsmetten van de handen verplicht voor iedereen, ontsmettingsgel is aanwezig
5. De zitplaatsen worden verdeeld over de zaal, met respect voor de afstand van anderhalve meter
6. Tijdens de lezing blijven de toehoorders zitten op hun plaats
7. De mondmaskers kunnen afgezet worden eenmaal men op zijn plaats zit, zij die dat wensen kunnen hun mondmasker uiteraard ophouden
8. Bij vertrek worden de mondmaskers weer opgezet
9. Ook voor tussentijds toiletbezoek moet het mondmasker opgezet worden, bij terugkeer moeten de handen ontsmet worden
10. De afstand van de spreker tot de eerste toehoorder bedraagt minimaal 2 meter : indien deze afstand niet kan gevrijwaard worden, moet de spreker een mondmasker dragen
11. Om contact tussen iedereen zoveel mogelijk te vermijden, kan er geen pauze gehouden worden, tenzij zéér kort als de spreker daarom vraagt
12. De toehoorders blijven op hun plaats zitten tijdens die eventuele pauze
13. In de zaal worden géén dranken geschonken, tombola's gehouden of planten uitgewisseld
14. Tuinpunt vzw is niet verantwoordelijk voor de toehoorders die, voor of na de lezing, de eventueel aanwezige cafetaria van de instelling wensen te bezoeken .
15. In de cafetaria gelden dan uiteraard de nationale regels.


Boek: Bloemenborders - Marc Vermeulen
Een nieuw tuinboek

   Bloemenborders  door Marc Vermeulen

Marc Vermeulen, tuinarchitect van opleiding en gespecialiseerd in het ontwerpen van natuurlijke tuinen met veel bloemen, heeft bijna vijf jaar gewerkt aan zijn tweede boek.

Het is dan ook een pareltje geworden voor iedereen die van tuinen houdt met een natuurlijke uitstraling, maar die toch een kloppende structuur hebben en waarbij planten en bloemen een belangrijke plaats innemen.
Bloemenborders moeten inpassen in het groter geheel van de tuin en matchen qua kleur en vorm.

Zijn voorgestelde borders zijn zoals een bloemstuk dat maar tot zijn recht komt in een goed aangelegde omgeving. Zo komen niet enkel vaste planten ter sprake maar ook heesters, rozen, grassen, en eenjarige planten ter sprake.
Met meer dan duizend foto's van de beste planten en een lijst van hun eigenschappen en de hiermee combineerbare planten is dit boek uniek . Hedendaags ook omdat de matrixbeplanting ( toegepaste weeftechniek voor een natuurlijke tuin) en de bijencode (nectar- en pollencode) en de vlindervriendelijkheid aangeduid werden.Aanbieding

We kunnen het onze leden in voorpremière aanbieden aan 29,95 euro.


De winkelprijs zal 34,95 euro bedragen.


Het boek kan besteld worden en opgezonden worden; de verzendkosten belopen 9,95 euro.
Het kan ook afgehaald worden op ons secretariaat te Merksem elke dinsdag tussen 10 en 15 uur of op afspraak bij onze voorzitter te Schoten (tel 0474/73 95 80).


Vriendelijke groeten


Dirk Chevalier

Enkele voorbeeldenvan de inhoudInfo: Kortingskalender Groei & Bloei 2020

Activiteiten Rivierenhof

Vanaf 2020 starten er ook tuinpunt activiteiten op het domein Rivierenhof te Deurne.
We hopen daarmee een groot publiek te bereiken en zo ook meer leden aan onze vereniging te kunnen binden.

De provincie wenst deze activiteiten in een eerste fase via haar mediakanalen te begeleiden zodat ook de inschrijvingen via haar zullen verlopen.
Uiteraard staan de activiteiten ook open voor onze leden maar we verzoeken u bij interesse u dan ook meteen te abonneren op de gratis nieuwsbrief  van de provincie en u via die weg aan te melden.

Dat kan via www.oltrivierenhof.be  

https://www.provincieantwerpen.be/aanbod/dvt/rivierenhof/kalender-rivierenhof.html 

 

De inschrijvingen op deze activiteiten kunnen max. 3 weken op voorhand worden gedaan via het abonnement op de gratis nieuwsbrief van de provincie!

 


Bereikbaarheid
Toegankelijkheid: driekwart van de paden is verhard, aangepaste parkeergelegenheid voor kaarthouders.

Openbaar vervoer: buslijnen 410, 411, 412, 414 en Tram 10 (halte Schotensteenweg) Tram 5 (halte Ruggeveld).

Fietsroute / wandelroute: de bewegwijzerde ‘Brialmroute’ (fietsknooppunt 3) doorkruist het Rivierenhof.

Parkeren: Gratis: langsheen de Turnhoutsebaan of Ruggeveldlaan, Parking Oost (Ruggeveldlaan), Parking West (Cogelsplein) of Parking Zuid (via Sterckshoflei)Bloemenclub Antwerpen 2020

Zij die hun passie in het bloemschikken willen verder uitoefenen in groepsverband,
kunnen een reeks dagen op basis van een thema of onderwerp hun ideeën verder uitwerken.
Enige ervaring in het bloemschikken is noodzakelijk .

Telkens op woensdag van 14 tot 16u30.


programma -

Woensdag 4 september 2019 Grassen en Co

Woensdag 2 oktober 2019 Cirkels

Woensdag 6 november 2019 Strandwandeling

Woensdag 4 december 2019 Kerst iets anders

Woensdag 8 januari 2020 Perfecte partners

Woensdag 5 februari 2020 Carnaval

Woensdag 4 maart 2020 Verweven

Woensdag 1 april 2020 Pasen

Woensdag 6 mei 2020 Recyclage

Woensdag 3 juni 2020 Enkel groen

telkens van 14 tot 16u30.

Het bloemschikken gaat door in de lokalen St Jozef - Van Praetlei 137 , 2170 Merksem - parking mogelijk op de binnenkoer.

Eigen materiaal meebrengen alsook een plastiek ter bescherming van de tafel.

Voor inschrijving: tel 03/9470826 op dinsdag tussen 10 en 15 uur.
Tuinreizen 2020
Tuinreis naar Utrecht en Amersfoort. - org: Oost-Vl.

2-daagse reis - Zaterdag 13 juni en zondag 14 juni 2020 - Tuinbezoeken

In juni 2020 richt tuinpunt Oost-Vlaanderen, voor het vijftiende jaar op rij, een busreis in. Dat jaar, op zaterdag 13 juni en zondag 14 juni, gaan we op tuinuitstap in Nederland, naar de provincie Utrecht.

Opstapplaatsen : aan de Basisschool De Wijze Eik, Eeklostraat 121 (rechtover het Kollekasteel) te 9030 Mariakerke (Gent). Op de carpoolparking in de Reinakkerweg aan de afrit 11 van de E34 in Kemzeke. Op de parking aan "Het Crowne Plaza Hotel" in de Gerard Le Grellelaan 10, 2020 Antwerpen.

Op de eerste dag staan er 3 tuinen op het programma. We starten met een bezoek aan de tuin het Mesenhof in Bergeijk waar we koffie en gebak krijgen. Vervolgens rijden we door naar De tuin in Demen een heel mooie tuin op kleur. In de namiddag rijden we naar Utrecht en bezoeken er de Vlinderhof gelegen in het Maximapark, naar een ontwerp van Piet Oudolf.

Overnachten doen we in het Fletcherhotel van Amersfoort. Amersfoort is een mooi stadje met een middeleeuws karakter met grachten. Het hotel ligt op wandelafstand van het centrum, zodat je 's avonds na de lunch nog even je benen kunt strekken in de oude stad.

De tweede dag na het ontbijt, bezoeken we als eerste tuin Het Bergje in Amersfoort bij Anneke Caljouw. De meeste tuinen die we die dag bezoeken liggen in de omgeving van Amersfoort. Als tweede tuin gaan we op bezoek bij Anneke van Haeften. Dit is een tuin met veel doorkijkjes en mooie borders. De lunch gebruiken we in het Sint Hubertushof te Leusden bij Anja Van Heeswijk, die we tevens bezoeken. Deze tuin heeft mooie zichtassen vanuit de woning. Na de middag bezoeken we de kwekerij Klein hof in Terschuur. Het is een biologische kwekerij, gespecialiseerd in vaste planten met een natuurlijk karakter. Op de terugweg bezoeken we in Hagestein In liefde bloeyende. Dit is een toptuin van 2ha, bestaande uit een bloemenweide, twee prachtige lange borders met zichtassen en een rond rosarium.

Prijs per persoon : 202 euro voor leden ( tweepersoonskamer).
                                232 euro voor leden ( éénpersoonskamer).

Niet-leden betalen eerst een lidmaatschap (familieabonnement) voor het jaar 2020, nl 49,95 euro

In de prijs is inbegrepen: fooi buschauffeur, zaterdag (lunch 's middags / 's avonds een 3-gangen diner), overnachting, zondag (ontbijt / lunch 's middags/'s avonds een warm avondmaal), de ingangen van de tuinen, koffie/thee in tuin één, twee, vier, vijf, zes en acht.

Alle info  en  inschrijvingen op gsm 0497 - 05.37.14 (elke werkdag van 18 tot 21 uur) of via mail naar: tuinpunt.oost-vlaanderen@skynet.be

Betalen kan daarna door het juiste bedrag over te schrijven op rek. nr. BE64 7470 2729 8352 van Tuinpunt Oost-Vlaanderen mét als mededeling: 2-daagse tuinreis Utrecht 13 en 14 juni 2020 + lidnummer + opstapplaats en het aantal personen.

Wees er vlug bij ! Aantal plaatsen zijn beperkt (maximum 50 personen).Privacyverklaring

Privacyverklaring
Inleiding
Tuinpunt VZW hecht veel belang aan het respecteren van de persoonlijke levenssfeer van haar leden en bezoekers van haar website. Daarom willen wij u duidelijk informeren over onze voorzorgen en maatregelen bij de behandeling van persoonlijke gegevens. Tuinpunt VZW behandelt en beveiligt de persoonlijke gegevens van leden en bezoekers van haar websites steeds op een zorgvuldige wijze.
Tuinpunt stelt haar beleid voor de bescherming van uw persoonsgegevens in regel met de wetsbepalingen in België en de Europese Unie. Daarbij houden wij ons aan de eisen uit de algemene gegevensbeschermingsverordening (AVG), privacywet, de wet ter bescherming van de privacy, persoonlijke levenssfeer en persoonsgegevens, de telecommunicatiewet, en overige privacyregelgeving. . Dat betekent bijvoorbeeld dat wij:
• duidelijk vermelden voor welke doeleinden wij persoonsgegevens verwerken. Dat doen wij via deze privacyverklaring;
• het verzamelen van persoonsgegevens beperken tot alleen de persoonsgegevens die nodig zijn voor de doeleinden waarvoor ze worden verwerkt;
• u eerst vragen om uitdrukkelijke toestemming om uw persoonsgegevens te verwerken in gevallen waarin uw toestemming is vereist;
• uw gegevens niet doorgeven aan derde partijen, tenzij dat nodig zou blijken om de gevraagde dienst te kunnen leveren of wanneer wij daar wettelijk toe verplicht zijn;
• passende beveiligingsmaatregelen nemen om uw persoonsgegevens te beschermen en dat ook eisen van partijen die in opdracht van ons persoonsgegevens verwerken;
• uw recht respecteren om uw persoonsgegevens op uw aanvraag ter inzage te bieden, te corrigeren of te verwijderen via uw persoonlijke log-in.
Als u naar aanleiding van deze privacyverklaring contact met ons wilt opnemen, dan kan dat via de contactgegevens van onze verantwoordelijke (cf. infra).
Verantwoordelijke
De verantwoordelijke voor de gegevensverwerking is de heer Philippe Joos.
• E-mail adres: info@tuinpunt.be
• Telefoonnummer: + 32 3647 08 26
Minderjarigen
Er worden op onze websites geen overeenkomsten gesloten met minderjarigen.
Doeleinden van verwerking van persoonsgegevens
Onder persoonsgegevens wordt bedoeld: naam, voornaam, adres, telefoonnummer, geslacht, geboortedatum, e-mailadres, e.d.
Tuinpunt VZW verzamelt en verwerkt uw persoonsgegevens voor de volgende doeleinden:
• opmaak en uitvoering van de met u gesloten overeenkomst, waaronder het in de kijker zetten en in contact brengen van de leden van Tuinpunt met elkaar.
• om u de mogelijkheid te bieden om informatie op de website te plaatsen en uit te wisselen, en om contact te kunnen opnemen met andere gebruikers als de website daar de mogelijkheid toe biedt,,
• om de beveiliging van de website te optimaliseren,
• om web statistieken op te stellen bijvoorbeeld over het aantal bezoekers van de verschillende rubrieken van onze website,
• om u relevante e-mails en post, nieuwsbrieven, gebruikersinformatie, serviceberichten, of andere elektronische boodschappen te kunnen sturen,
• voor verdere marketingdoeleinden worden geen gegevens aan bedrijven en/of derden doorgegeven ,
• om onze websites en technologieën te analyseren, onderhouden, beveiligen, en optimaliseren,
• om te voldoen aan de wetten en regelgevingen waar Tuinpunt VZW onderhevig aan is,
• voor administratieve doeleinden,
Daarna kunnen uw persoonsgegevens bewaard blijven voor archiefdoeleinden.
Rechtsgronden voor verwerking
Tuinpunt VZW verwerkt uw persoonsgegevens op basis van artikel 6.1 van de Algemene Verordening Gegevensbescherming, meer bepaald:
• (a) toestemming,
• (b) noodzakelijk voor de uitvoering van een overeenkomst
• (c) noodzakelijk om te voldoen aan een wettelijke verplichting
• (f) noodzakelijk voor ons gerechtvaardigde belang
In zoverre de verwerking van de persoonsgegevens plaatsvindt op basis van artikel 6.1. (a) toestemming, heeft u steeds het recht om te allen tijde de gegeven toestemming terug in te trekken.
Delen van persoonsgegevens
Tuinpunt VZW deelt de door haar verwerkte persoonsgegevens niet met andere partijen tenzij dit noodzakelijk zou zijn voor de verwezenlijking van de doeleinden omschreven in deze privacyverklaring. Zo kan Tuinpunt VZW u nog beter van dienst zijn en de inhoud van haar websites nog beter op uw interesses afstemmen. Indien u niet wenst dat Tuinpunt VZW uw persoonsgegevens uitwisselt met andere partijen, kan u ons dat steeds laten weten via email aan info@tuinpuunt.be. Uw verzet hiertegen is steeds op aanvraag en volledig gratis.
Tuinpunt VZW kan in bijzondere gevallen uw persoonsgegevens aan derden ter beschikking stellen indien zij daartoe in het kader van de uitvoering van een wettelijk voorschrift of een gerechtelijke procedure verplicht is.
Zonder uw toestemming zal Tuinpunt VZW uw persoonlijke gegevens nooit verkopen, verhuren of op een andere manier onthullen aan derde partijen met het oog op hun marketing- en reclamedoeleinden.
Bewaartermijn van persoonsgegevens
Hoelang wij uw persoonlijke gegevens bijhouden, verschilt op basis van de context van de verleende diensten en van onze wettelijke verplichtingen. De volgende factoren hebben doorgaans een invloed op de bewaarperiodes:
• Hoelang zijn de persoonlijke gegevens noodzakelijk om onze diensten te verlenen?
• Zijn de persoonlijke gegevens gevoelig?
• Heeft u toestemming gegeven voor een langere bewaarperiode
• Zijn wij onderworpen aan een wettelijke, contractuele of gelijkaardige verplichting om uw persoonlijke gegevens te bewaren?
Tuinpunt bewaart uw persoonsgegevens net zolang als nodig voor de doeleinden omschreven in deze privacyverklaring. Wanneer het niet langer noodzakelijk is om uw persoonlijke gegevens te bewaren, verwijderen we ze op een veilige manier, in overeenstemming met ons beleid voor het bewaren en verwijderen van gegevens.
Beveiliging van persoonsgegevens
Bij de verwerking van persoonsgegevens ziet Tuinpunt VZW toe op de beveiliging van deze informatie. Wij beschermen uw gegevens met behulp van technische en administratieve veiligheidsmaatregelen om het risico op verlies, misbruik, onbevoegde toegang, openbaarmaking en wijzigingen te minimaliseren. Zo zorgen wij er maximaal voor dat er geen ongeoorloofde toegang is tot, aanpassing, openbaarmaking, verlies, of enige vorm van onrechtmatige verwerking van persoonsgegevens. Onze medewerkers zijn verplicht uw persoonsgegevens vertrouwelijk te behandelen wanneer ze er toegang tot hebben.
Uw rechten
U heeft te allen tijde recht op inzage van uw persoonsgegevens en kan ze verbeteren via uw inlogcode indien ze onjuist of onvolledig zijn, ze laten verwijderen, de verwerking ervan laten beperken en bezwaar maken tegen de verwerking op basis van artikel 6.1 (e) of (f) van de Algemene Verordening Gegevensbescherming, met inbegrip van profilering op basis van die bepalingen.
Daarnaast heeft u het recht om een kopie (in een gestructureerde, gangbare en machinaal leesbare vorm) van zijn persoonsgegevens te bekomen en de persoonsgegevens te laten doorsturen naar een andere partij.
Teneinde bovenvermelde rechten uit te oefenen kan u contact opnemen met onze verantwoordelijk of kan u dus ook terecht op het volgende e-mailadres info@tuinpunt.be. U kan ons steeds kosteloos contacteren om deze rechten uit te oefenen. Gelieve bij uw aanvraag een kopie van de voorkant van uw identiteitskaart toe te voegen, zodat wij uw aanvraag zo snel mogelijk kunnen verwerken.
Gebruik van cookies
Cookies zijn kleine computerbestanden die door onze servers verzonden worden en die op de harde schijf van uw computer worden geplaatst. Deze cookies bevatten informatie die alleen door ons kan worden ontcijferd en alleen wanneer u de website bezoekt. Als u onze website bezoekt, kunnen wij dus informatie op uw computer opslaan. Deze cookies zijn er zodat u gemakkelijk kan navigeren op onze site.
U bent steeds vrij om de installatie van deze cookies te weigeren door de opties van uw navigatiesoftware op het web te wijzigen. Met uw internetbrowser kan u cookies van uw harde schijf verwijderen, blokkeren, of gewaarschuwd worden alvorens een cookie wordt opgeslagen. Voor meer informatie over deze functies verwijzen wij u naar de instructies op het helpscherm bij de instellingen van uw browser.
Links
Op de website van Tuinpunt VZW vindt u soms links naar websites van andere partijen. Tuinpunt VZW is niet aansprakelijk voor de inhoud van die sites en/of de wijze waarop die sites uw (persoons)gegevens behandelen. Bekijk hiervoor steeds het privacy beleid, de disclaimer, de copyright notice en de algemene voorwaarden na van de website die u bezoekt.
Commissie voor de Bescherming van de Persoonlijke Levenssfeer
Uiteraard helpen wij u graag verder als u klachten hebt over de verwerking van uw persoonsgegevens. Mocht u er desondanks toch niet samen met ons uitkomen, dan heeft u op grond van de privacywetgeving ook het recht om een klacht in te dienen bij de privacy toezichthouder, de Commissie voor de Bescherming van de Persoonlijke Levenssfeer (CBPL).
Wijzigingen van het privacy beleid
Tuinpunt VZW heeft het recht om wijzigingen aan te brengen in het privacy beleid en de overeenkomst in verband met cookies. Wijzigingen zullen op onze website worden gepubliceerd. Uw gegevens gebruiken wij nooit zonder toestemming voor andere doeleinden.
Het is daarom aan te raden om deze privacyverklaring geregeld te raadplegen, zodat u van deze wijzigingen op de hoogte bent. Ga daarom regelmatig dit document na.
Laatst gewijzigd: 15/10/2018

Welkom
Vakantie

Verlof !!      Ook wij gaan enkele dagen tussenuit !

Het secretariaat zal gesloten zijn vanaf 27juli

en terug open vanaf dinsdag 10 augustus.


Informatie of vragen kunnen schriftelijk, per fax of per email gebeuren.
Voor inlichtingen zijn wij terug op 10 augustus.

Tuinpunt, Van Praetlei 139 - 2170 Merksem
Fax: 03/ 644 15 38
email: info@tuinpunt.be

  


Overlijden Deborah Seeldraeyers

 

Ontstellend nieuws heeft ons bereikt:


Op woensdag 14 juli is totaal onverwachts Deborah Seeldraeyers overleden.

Deborah is al jaren samen met haar echtgenoot William Janssens de drijvende kracht achter onze gewaardeerde jaarlijkse Engeland reizen.
Met haar doorgedreven kennis van tuinarchitectuur en plantenkennis ontwierp ze niet alleen de eigen tuin Het Patershof te Buggenhout maar stonden er nog vele projecten in de steiger.

Haar vastberadenheid en doorzetting zorgden er steeds voor dat ze er in slaagde vele tuindeuren in Engeland open te laten gaan voor een exclusief bezoek met onze tuinpuntreizigers.

De tuinreizen waren buiten de fantastische tuinen die we over de jaren bezochten ook steeds culinair in orde en een dessert kon nooit ontbreken. De afsluitende avonden waarin ze voluit over hun vele reisavonturen en ontmoetingen met de Britse landadel vertelden, zullen velen bijblijven.

Helaas moesten we dat de laatste 2 jaar wegens de Corona pandemie en de onbereikbaarheid van het reizen naar het UK al missen.

Maar Deborah had alles al gepland om volgend jaar opnieuw richting Albion met een volle bus tuinpuntreizigers te vertrekken. Helaas zal het een reis zonder haar worden, maar ze zal wel doorgaan als eerbetoon aan haar jarenlange inzet.

We bieden William en de familie onze oprechte deelneming aan en alle sterkte toe om dit verlies te dragen. Gezien de Corona omstandigheden zal haar begrafenis in intieme kring plaatsvinden.

Rouwadres is: Hofkwartier 5 te 9255 Buggenhout condoleren
kan ook via www.uitvaartverlinde.be

Dirk Chevalier
Voorzitter TuinpuntEerstvolgende Activiteiten

Plantenbabbel Antwerpen : 

zaterdag 14 augustus om 10 uur

Wandeling Rivierenhof : de rozentuin en prairietuin

 


 Plantenbabbel Oost-Vlaanderen : 

zaterdag 21 augustus om 13,45 uur

Kwekerijbezoek : Ferdinandushof in Overslag

 

Opgelet: andere locatie

 


Plantenbabbel West-Vlaanderen

vrijdag 17 september om 20 uur

Aanleg van bloemenborders

 


Provinciaal domein Rivierenhof

zaterdag  8 en zondag  9 mei 2021

Tuinkriebels met voordracht bloembakbeplanting

Waakzaamheid blijft prioritair en deze 3 principes:

HANDHYGIENE , SOCIAL DISTANCING EN

CORRECT DRAGEN VAN HET CHIRURGISCH MASKER.

Helaas door de dreiging van het coronavirus en de nieuwe maatregelen van de regering

zien we ons genoodzaakt alle activiteiten af te gelasten .

 


Oranjerietuin Vordenstein

zondag 22 augustus om 14 u 15
Dahliawandeling

 Het domein is bereikbaar langs de Kopstraat ( Parking) in 2900 Schoten

Honden zijn niet toegelaten.


 

 


Welkom bij tuinpunt Online
De website is opgedeeld in 2 stukken : een eerste deel met algemene informatie en onze activiteiten voor iedereen en een tweede deel - afgeschermd met een paswoord - voor onze leden.
Deel 1 : actieve tuinbeleving voor iedereen [algemeen deel]
Op elke pagina vindt u aan de rechter kant een navigatieblok met de verschillende labels (een tag cloud). Elk artikel krijgt een of meer labels mee en is op die manier snel terug te vinden.
Deel 2 : mijn tuinpunt [persoonlijke ledenpagina, exclusief voor leden]
Op de persoonlijke pagina's kan u uw persoonlijk profiel instellen en wijzigen. Met dat profiel kunnen we u op de hoogte houden van zaken die u interesseren. Zo krijgt u bijvoorbeeld een persoonlijke e-mail een paar dagen voor de plantenbabbel van uw streek (Als u "plantenbabbel" hebt aangevinkt natuurlijk).

Op zoek naar degelijk advies? Stel uw vraag in het forum of als commentaar bij een artikel. Leden en experts van tuinpunt beantwoorden uw vragen.

Op deze persoonlijke pagina's worden ook nieuwe online diensten van tuinpunt voorgesteld: wedstrijden, foto reportages, voordrachten, online cursussen,...


website tuinpunt Oost-Vlaanderen

http://users.skynet.be/tuinpunt.oost-vlaanderen/

Vordenstein is goed bereikbaar ondanks wegeniswerken tot eind 2011

tuinpunt online / mijn tuinpunt
mijn tuinpunt
Op de persoonlijke pagina's kan u uw persoonlijk profiel instellen en wijzigen. Met dat profiel kunnen we u op de hoogte houden van zaken die u interesseren. Zo krijgt u bijvoorbeeld een persoonlijke e-mail een paar dagen voor de plantenbabbel van uw streek (Als u "plantenbabbel" hebt aangevinkt natuurlijk).

Op zoek naar degelijk advies? Stel uw vraag in het forum of als commentaar bij een artikel. Leden en experts van tuinpunt beantwoorden uw vragen.

Op deze persoonlijke pagina's worden ook nieuwe online diensten van tuinpunt voorgesteld: wedstrijden, foto reportages, voordrachten, online cursussen,...

kies een van onderstaande items
Privacyverklaring   Proefnummer   Rivierenhof   VeiligheidsplanCovid-19-richtlijnen   activiteitenkalender   adressen   algemenevergadering   antw   bloemschikken   cursus   evenementen   ledenservice   lidworden   opentuin   ovl   plantenbabbel   reizen   tuinpunt   vordenstein   welkom   wvl  
op deze pagina :

- Plantenbabbel en ruilbeurs Antwerpen 11 sep 2021
- 1 dagreis 11 sep 2021 - Nederland
- Plantenbabbel en ruilbeurs Antwerpen 14 aug 2021
- Kwekerijbezoek O-Vl 21 aug 2021
- TUINREIZEN 2022
- Dahliawandeling -Vordenstein - 22 aug 2021
- Plantenbabbel en ruilbeurs Antwerpen 12 juni 2021
- Tuinpunt West-Vlaanderen - Plantenbabbel
- Jaarprogramma Oost-Vlaanderen 2021
- Jaarprogramma Antwerpen 2021
- Veiligheidsplan Covid-19 - richtlijnen
- Boek: Bloemenborders - Marc Vermeulen
- Info: Kortingskalender Groei & Bloei 2020
- Activiteiten Rivierenhof
-
- Bloemenclub Antwerpen 2020
- Tuinreizen 2020
- Privacyverklaring
- Welkom
- website tuinpunt Oost-Vlaanderen
- Vordenstein is goed bereikbaar ondanks wegeniswerken tot eind 2011
- tuinpunt online / mijn tuinpunt


Groene evenementen op tuinagenda.be:   
 • Planten-, Rozen- en Moestuindagen

 •       za 11 - zo 12 sept 2021
        Tuinen Hex, Heers-Heks
 • Plantendagen van Zeldzame en Collectieplanten - Celles

 •       za 18 - zo 19 sept 2021
        La Feuillerie - Celles ( Doornik), Celles (Tournai)
 • Tuindagen van Beervelde

 •       vr 8 - zo 10 okt 2021
        Park van Beervelde, Lochristi - Beervelde

  meer events op www.tuinagenda.be
  voor organisatoren : voeg zelf je evenement toe aan www.tuinagenda.be

  Op zoek naar een plant of kweker?
  Gebruik de plantenzoeker van kwekerijen.net

  © 2000 - 2021    www.tuinpunt.be Koninklijke Tuin- en Landbouw Maatschappij van Antwerpen vzw
  Van Praetlei 139, B-2170 MERKSEM - tel: (03)6470826 - fax: (03)6441538
  website gemaakt en onderhouden met : horticus.org