contactformulier   |   adressen    

gebruikersnaam:  
paswoord:  
    paswoord vergeten?
        
actieve tuinbeleving in Vlaanderen        


  - mijn tuinpunt [persoonlijke ledenpagina]
  - actieve tuinbeleving voor iedereen

  - de vereniging tuinpunt
  - word lid

  

Dagreis FLORIADE 2022 - 11 juni 2022
Dagreis Nederland - Floriade 2022 - 11 juni 2022

Dagreis Nederland - ZATERDAG 11 JUNI 2022 - Floriade  wordt afgelast wegens te weinig inschrijvingen .

1-dagreis naar de Floriade 2022 : Almere (Amsterdam)

De Floriade is de wereldtuinbouwtentoonstelling, die de Nederlandse Tuinbouwraad elke tien jaar organiseert.
Nà 2012 (Venlo) gaat de "Floriade 2022" door in Almere (provincie Flevoland).

Opstapplaats tuinliefhebbers Oost-Vlaanderen, West-Vlaanderen : om 05u45 aan de Basisschool De Wijze Eik, Eeklostraat 121 (rechtover het Kollekasteel) te 9030 Gent (Mariakerke) : u kan uw auto parkeren juist vóór de school. We zijn terug in Gent omstreeks 23u00.

Opstapplaats tuinliefhebbers Antwerpen, Vlaams-Brabant, Limburg : om 06u25 op de parking aan "Het Crowne Plaza Hotel" in de Gerard Le Grellelaan 10 te 2020 Antwerpen. We zijn terug in Antwerpen omstreeks 22u20.

Het Floriade-park is een 60 hectare groot park waar van alles te ontdekken en te beleven is. Wij bieden jullie dan ook de gelegenheid om op eigen tempo zoveel mogelijk te zien gedurende de openingstijden van het park.

Prijs per persoon : 59 euro voor leden.
In de prijs is inbegrepen : busreis, fooi buschauffeur, entreekaart 1 dag Floriade 2022.

Alle info en inschrijvingen op gsm 0497 - 05.37.14 (elke werkdag van 18 tot 21 uur) of stuur een mail naar : tuinpunt.oost-vlaanderen@skynet.be
U kan inschrijven van VRIJDAG 25 MAART tot en met ZONDAG 24 APRIL

Graag inschrijven met de volgende gegevens :
- het aantal personen met telkens de naam en de voornaam
- lidnummer
- GSM-nummer
- e-mailadres
- opstapplaats : Gent of Antwerpen
Na uw inschrijving krijgen jullie een e-mail met het rekeningnummer waarop het juiste bedrag kan overgeschreven worden.

Floriade Expo 2022
In een wereld waar natuur vaak plaats moet maken voor beton, glas en staal, is de tuinbouw de sleutel naar een leefbare wereld. In onze ogen zijn de mensen van de tuinbouw, van de hovenier tot de aspergeteler, tot technicus in de kas, superhelden.
En deze helden geven we het podium tijdens Floriade Expo 2022.

Eens in de tien jaar komen alle groene grootheden bijeen gedurende deze wereldtuinbouwtentoonstelling. Van over de hele wereld verzamelen zich experts die groene oplossingen presenteren die onze steden leuker, mooier en duurzamer maken.

Binnen het thema ‘Growing Green Cities’ tonen meer dan 400 nationale en internationale deelnemers hun nieuwste groene uitvindingen, oplossingen en toepassingen. Van hypermoderne zonnedakpannen tot verbazingwekkende verticale geveltuinen en van de beste manieren om tomaten te kweken tot de nieuwste snoeitechnieken. Je kunt het allemaal zien, proeven en ervaren bij Floriade.

Los van alle inspirerende snufjes en innovaties kun je ook gewoon heerlijk genieten van al de natuurlijke pracht en praal op het terrein. Je kunt een reis maken langs de vele in-bloei-staande tuinen, het inspirerende arboretum en smullen van verrassende groene gerechten of jezelf onderdompelen in het afwisselende kunst en cultuurprogramma.
Er is voor ieder wat wils !!!

Floriade inspireert je om groener en gezonder te leven. Zo ga je na een dag op de Expo met allerlei inspirerende ideeën naar huis. Bijvoorbeeld hoe je jouw eigen tuin, balkon of huiskamer kan verrijken. Zo bouw je zelf ook mee aan de groene stad van de toekomst !

Eten & Drinken

Zin in een kopje koffie met iets lekkers, een tussendoortje, een lunch of een diner ? Men kan (in het Floriade-park) kiezen uit een gevarieerd aanbod eten en drinken.
1) Flora’s Kitchen : Biologische sappen en limonades, Verse broodjes met lokale ingrediënten, Warme dranken en gerechten, Lekker gebakken quiche of stuk appeltaart
.
2) Verschillende Foodtrucks : Ga voor een snelle snack.

3) Shelter fast service : Koffie, thee, verse limonades, pastries en gebak, Salades, sandwiches, tosti’s, quiches, soepen, hamburgers, een wisselende daghap en een borrelassortiment, Warme gerechten en dranken.

4) ROOTS & The 4 Arches Restaurant : Vegetarisch, Warme dranken en gerechten (gerechten zonder dierlijke eiwitten), Producten van het seizoen.

5) Dutch! Cuisine : geïnspireerd en gecreëerd door Nederlands beste sterrenchefs. Een inspirerend 2 of 3 gangenmenu (uitgebreide drankkaart) in een fascinerende omgeving !!!

6) Je kan uiteraard ook een eigen meegebrachte lunch nuttigen : zoek hiervoor een plekje, en een moment van rust, op de picknickplekken.
Open tuin bij Nigella - 25 - 26 juni 2022
Nigella’s Cottage Garden


Marc Vermeulen

Klaverbeekstraat 13

9940 Evergem

Open: zaterdag 25 en zondag 26 juni, van 10 tot 18 uur.

Inkom: gratis

Jaarprogramma Oost - Vlaanderen 2022
Oost-Vlaanderen 2022

donderdag : plantenbabbel, telkens om 19u30 zaterdag : tuinbezoek, het aanvangsuur varieert

donderdag 20 januari : De Victoriaanse tuin + nieuwjaarsviering afgelast

donderdag 17 februari : Impressionisme in de tuincultuur

donderdag 17 maart : Tuinieren in tijden van droogte

donderdag 21 april : Zomerbloembollen voor potten en volle grond

donderdag 19 mei : Bloemenweide en De aanleg van een gazon

donderdag 26 mei : Tuinbezoeken : Van idee tot realisatie

zaterdag 11 juni : Tuinreis : De Floriade in Almere (Nederland) afgelast

zaterdag 20 augustus : Kwekerijbezoek

donderdag 15 september : De cottagetuin + bloembollenactie

donderdag 20 oktober : Zichtassen in de tuin

donderdag 17 november : De Arts en Crafts tuinen donderdag 15 december : De passie achter de Tuinarchitect (Griet S’heeren)TUINREIZEN 2022

Door de coronacrisis konden onze reizen jammer genoeg niet doorgaan in 2020 en 2021.  Deze reizen worden verplaatst naar 2022.


3-daagse reis , FRANKRIJK

Richting NORMANDIE… Vrijdag 27 mei tem zondag 29 mei 2022

Wij bezoeken nieuwe tuinen maar ook enkele toppers die wij nog niet eerder bezochten en meestal voorzien met het Label 'Jardin Remarquable'. Een nieuwe topper is Les Jardins d'Etretat, ontworpen door de Russische tuin- en landschapsarchitect Alexander Grivko aan de kust. Verder ook Le Jardin Plume en Les Jardins d'Angelique en het bloemendorp Gerberoy. Ook in Gerberoy is de bijzondere tuin Le Jardin des ifs en de tuin van de impressionistische schilder Henri Le Sidaner, recent perfect gerestaureerd.

Wij ontdekken ook een nieuwe tuin Parc et Verger Les Prés van een jonge tuinontwerper met ambities. Vlak bij ons hotel ligt het Château de Digeon, vooral gekend voor zijn decoratieve moestuin. Jardin du Brule is een eche liefhebberstuin met ondermeer een grote tomatencollectie en een stukje wijngaard. Jardin du peintre André van Beek is een romantische vijvertuin van een kunstschilder. Ook Jardin du Mesnil is een parel van een tuin rond een kasteel.

Onze uitvalsbasis ligt aan de rand van de gemeente Aumale en is een comfortabel hotel met een fijne keuken (Bib Gourmand Michelin), het Hotel “Logis” La Villa des Houx.***

De kostprijs bedraagt 535 euro per persoon, supplement Single is 70 euro. Reisleiding: Ellen & Patrick Van Raemdonck Inbegrepen: busreis, toegang alle tuinen (waarde +/- 75 euro), 2 nachten hotel met ontbijt, 2 maal avondmaal hotel, 3 maal middaglunch en 1 avondmaal op de terugweg (exclusief dranken en persoonlijke uitgaven).
Niet inbegrepen: annulatie-, reisbijstand- en ongevallenverzekering, persoonlijke uitgaven.


5-daagse reis, ENGELAND

Rond LONDEN… Zondag 19 tem donderdag 23 juni 2022

Deze reis wordt een eerbetoon aan Deborah Seeldraeyers, onze betreurde reisleidster die totaal onverwacht overleed in juli 2021.  Deze , nog door haar ontworpen reis gaan wij graag mogelijk maken.  Maar wij gaan haar missen!

We bezoeken tuinen in de omringende 'counties' ten noorden en ten westen van Londen. Zoals de laatste jaren gebruikelijk, zoeken we tuinen waarvan de eigenaars tuinarchitect zijn of die door tuinarchitecten ontworpen zijn. Maar daarnaast komen de traditionele kastelen met bijbehorende ommuurde en indrukwekkende tuinen ook aan bod. Niet toevallig zijn deze zeer gewild voor de filmindustrie als filmlocatie, zeker gezien hun ligging rond de legendarische 'Pinewood Studios'.

Dit jaar komen de counties Surrey, Berkshire, Buckinghamshire en Hertfordshire aan de beurt. De reis wordt een mooie mix van ongeveer 14 tuinen waaronder 2 historische huizen en de afsluiter van onze 5 daagse reis wordt een dagbezoek aan RHS Garden Wisley.

Onze uitvalsbasis ligt vlakbij de stad Slough, Berkshire, The Pinewood Hotel.****

De kostprijs bedraagt 1.045 euro per persoon, supplement Single is 196 euro.
Reisleiding: William Janssens & Deborah Seeldraeyers (+ 14/07/2021)
Ellen & Patrick Van Raemdonck
Inbegrepen: busreis, overtocht heen en terug per Shuttle, toegang alle tuinen (waarde +/- 155 euro), 4 nachten hotel met ontbijt, 4 dagen avondmaal hotel, 4 maal middaglunch (exclusief dranken en persoonlijke uitgaven).
Niet inbegrepen: vrije lunch dag 5 in Wisley RHS Garden, avondmaal op de terugreis (mogelijkheden ter plaatse of sandwiches), annulatie-, reisbijstand- en ongevallenverzekering, persoonlijke uitgaven.


1-dagreis, NEDERLAND

Focus op MIDDEN-BRABANT. Zaterdag 16 juli 2022

Wij bezoeken 5 bijzondere privétuinen in het midden van de provincie Brabant in Nederland, dit is zowat de streek ongeveer tussen Breda en Tilburg.
Er zijn 2 opstapplaatsen voorzien in Antwerpen.

De kostprijs bedraagt 83 euro per persoon.
Reisleiding: Ellen & Patrick Van Raemdonck
Inbegrepen: busreis, toegang alle tuinen (waarde +/- 27 euro), middagmaal, vieruurtje.
Niet inbegrepen: avondmaal, annulatie-, reisbijstand- en ongevallenverzekering, persoonlijke uitgaven.


1-dagreis, BELGIË

Een tuinarchitect in de kijker. Zaterdag 10 september 2022

Voor ons jaarlijks thema “een tuinarchitect in de kijker” kijken wij nog uit naar een boeiende ontdekking.

Inschrijven
Alle info over reizen bij Ellen Van Raemdonck
GSM: 0472 51 34 02 of 0475 27 32 09
email: patrickvanraemdonck@skynet.beOnze reizen naar Frankrijk en Engeland waren volzet, momenteel zijn er enkele annulaties.
 Mocht u interesse hebben voor deelname in 2022, stuur ons dan een mailtje (patrickvanraemdonck@skynet.be) en dan kennen wij alvast uw interesse en noteren wij u op onze wachtlijst. U hoeft hiervoor voorlopig geen voorschot te betalen. Wij contacteren u dan als een en ander concreter wordt.

Het wordt hoog tijd om terug op tuinreis te kunnen gaan en dit graag samen met gelijkgestemde zielen en terug fijne contacten te hebben met onze tuinvrienden die wij al bijna 2 jaar niet gezien hebben en vooral gemist hebben.

Op hoop van zege !

Raadpleeg ook onze website (www.tuinpunt.be) voor verdere details.
Cursus Fruitteelt - Voorjaar 2022

De lessen gaan door in Domein Vordenstein - Schoten (parking Kopstraat) telkens van 10 tot 12 uur in het klaslokaaltje boven in de orangerie of bij goed weer in de tuin.

Lesgevers zijn Christof Van der Paal, Valère Alonsius en Jos Van Laeken.

Inschrijving verplicht op info@tuinpunt.be. Inschrijven liefst voor de volledige lessenreeks ! 

Cursus fruitteelt voorjaar 22 - Inschrijvingsformulier - Google Formulieren

Prijs: gratis voor leden Tuinpunt en Groei & Bloei.

Niet leden betalen 5 euro - op bankrekening BE20 2200 3460 1956 van Tuinpunt met vermelding "Fruit-voorjaar 22" 


Programma

Zaterdag 22 januari: Aanschaf & aanplanten van fruitbomen
              - factoren die de aanschaf bepalen.
              - bestuivingstabellen raadplegen.
              - welke fruitbomen bestellen en waar.
              - voorzorgen bij transport.
              - planning, plantschema.
              - voorbereiding bodem
              - aanplanten

Zaterdag 05 februari : Kleinfruit.
              - bessensoorten en minder bekend kleinfruit.
              - combinatie met andere fruitsoorten.
              - zelf kleinfruit vermeerderen.
              - toelichting bij de snoei.

Zaterdag 19 februari: Snoeien van fruitbomen (pitfruit)
              - groeiregels Vöchting.
              - snoeiregels Koopman.
              - snoeitechnieken.
              - wintersnoei.

Zaterdag 19 maart: Lorette & Zahn snoei
              - Lorette snoei bij leibomen (pitfruit).
              - Zahn snoei bij steenfruit.

Zaterdag 23 april : Ziekten & Plagen
              - ziekten en voedingsgebrek.
              - insecten in de boomgaard.
              - combinatieteelt.
              - biologische bestrrijding.

Zaterdag 18 juni : Zomersnoei (in de tuin)
             - nijpen,pluizen.
             - uitbuigen.
             - vruchtdunning.Jaarprogramma Antwerpen 2022
Antwerpen 2022

Locatie: Zaal centrum Jozef, Van Praetlei 137, 2170 Merksem De plantenbabbel van 10 tot 12 uur is voorbehouden aan de leden, niet leden kunnen eveneens deelnemen en betalen 2,00 Euro.

8 januari : nieuwjaarsreceptie

12 februari: Blauwe bloemen het hele jaar door.

12 maart: zomerbollen voor de tuin en potten en voorstelling keuzelijst

9 april: bloemenweide zaaien?

14 mei: de eetbare tuin

11 juni: klimplanten in de tuin

9 juli: rondleiding Rozentuin in het Rivierenhof

13 augustus: dahliawandeling in Vordenstein

17 september: bloembollenfestival en bloembollenactie

15 oktober: fruit in de tuin- vormbomen

12 november: biologische bestrijding van plagen

10 december: leren uit tuinbezoeknOverlijden Deborah Seeldrayers

Ontstellend nieuws heeft ons bereikt:


Op woensdag 14 juli is totaal onverwachts Deborah Seeldraeyers overleden.


Deborah is al jaren samen met haar echtgenoot William Janssens de drijvende kracht achter onze gewaardeerde jaarlijkse Engeland reizen.

Met haar doorgedreven kennis van tuinarchitectuur en plantenkennis ontwierp ze niet alleen de eigen tuin Het Patershof te Buggenhout maar stonden er nog vele projecten in de steiger.


Haar vastberadenheid en doorzetting zorgden er steeds voor dat ze er in slaagde vele tuindeuren in Engeland open te laten gaan voor een exclusief bezoek met onze tuinpuntreizigers.


De tuinreizen waren buiten de fantastische tuinen die we over de jaren bezochten ook steeds culinair in orde en een dessert kon nooit ontbreken. De afsluitende avonden waarin ze voluit over hun vele reisavonturen en ontmoetingen met de Britse landadel vertelden, zullen velen bijblijven.


Helaas moesten we dat de laatste 2 jaar wegens de Corona pandemie en de onbereikbaarheid van het reizen naar het UK al missen.


Maar Deborah had alles al gepland om volgend jaar opnieuw richting Albion met een volle bus tuinpuntreizigers te vertrekken. Helaas zal het een reis zonder haar worden, maar ze zal wel doorgaan als eerbetoon aan haar jarenlange inzet.


We bieden William en de familie onze oprechte deelneming aan en alle sterkte toe om dit verlies te dragen. Gezien de Corona omstandigheden zal haar begrafenis in intieme kring plaatsvinden.


Rouwadres is: Hofkwartier 5 te 9255 Buggenhout condoleren

kan ook via www.uitvaartverlinde.be


Dirk Chevalier

Voorzitter TuinpuntVeiligheidsplan Covid-19 - richtlijnen
Veiligheidsplan Covid- 19

1. Iedereen dient op voorhand in te schrijven met opgave van naam, adres en telefoon- of gsm-nummer
2. Er worden (ter plaatse) geen handtekeningen voor aanwezigheid geplaatst
3. Bij het binnenkomen draagt iedereen zijn mondmasker op de juiste manier
4. Bij het binnenkomen is het ontsmetten van de handen verplicht voor iedereen, ontsmettingsgel is aanwezig
5. De zitplaatsen worden verdeeld over de zaal, met respect voor de afstand van anderhalve meter
6. Tijdens de lezing blijven de toehoorders zitten op hun plaats
7. De mondmaskers kunnen afgezet worden eenmaal men op zijn plaats zit, zij die dat wensen kunnen hun mondmasker uiteraard ophouden
8. Bij vertrek worden de mondmaskers weer opgezet
9. Ook voor tussentijds toiletbezoek moet het mondmasker opgezet worden, bij terugkeer moeten de handen ontsmet worden
10. De afstand van de spreker tot de eerste toehoorder bedraagt minimaal 2 meter : indien deze afstand niet kan gevrijwaard worden, moet de spreker een mondmasker dragen
11. Om contact tussen iedereen zoveel mogelijk te vermijden, kan er geen pauze gehouden worden, tenzij zéér kort als de spreker daarom vraagt
12. De toehoorders blijven op hun plaats zitten tijdens die eventuele pauze
13. In de zaal worden géén dranken geschonken, tombola's gehouden of planten uitgewisseld
14. Tuinpunt vzw is niet verantwoordelijk voor de toehoorders die, voor of na de lezing, de eventueel aanwezige cafetaria van de instelling wensen te bezoeken .
15. In de cafetaria gelden dan uiteraard de nationale regels.


Boek: Bloemenborders - Marc Vermeulen
Een nieuw tuinboek

   Bloemenborders  door Marc Vermeulen

Marc Vermeulen, tuinarchitect van opleiding en gespecialiseerd in het ontwerpen van natuurlijke tuinen met veel bloemen, heeft bijna vijf jaar gewerkt aan zijn tweede boek.

Het is dan ook een pareltje geworden voor iedereen die van tuinen houdt met een natuurlijke uitstraling, maar die toch een kloppende structuur hebben en waarbij planten en bloemen een belangrijke plaats innemen.
Bloemenborders moeten inpassen in het groter geheel van de tuin en matchen qua kleur en vorm.

Zijn voorgestelde borders zijn zoals een bloemstuk dat maar tot zijn recht komt in een goed aangelegde omgeving. Zo komen niet enkel vaste planten ter sprake maar ook heesters, rozen, grassen, en eenjarige planten ter sprake.
Met meer dan duizend foto's van de beste planten en een lijst van hun eigenschappen en de hiermee combineerbare planten is dit boek uniek . Hedendaags ook omdat de matrixbeplanting ( toegepaste weeftechniek voor een natuurlijke tuin) en de bijencode (nectar- en pollencode) en de vlindervriendelijkheid aangeduid werden.Aanbieding

We kunnen het onze leden in voorpremière aanbieden aan 29,95 euro.


De winkelprijs zal 34,95 euro bedragen.


Het boek kan besteld worden en opgezonden worden; de verzendkosten belopen 9,95 euro.
Het kan ook afgehaald worden op ons secretariaat te Merksem elke dinsdag tussen 10 en 15 uur of op afspraak bij onze voorzitter te Schoten (tel 0474/73 95 80).


Vriendelijke groeten


Dirk Chevalier

Enkele voorbeeldenvan de inhoudInfo: Kortingskalender Groei & Bloei 2020

Activiteiten Rivierenhof

Vanaf 2020 starten er ook tuinpunt activiteiten op het domein Rivierenhof te Deurne.
We hopen daarmee een groot publiek te bereiken en zo ook meer leden aan onze vereniging te kunnen binden.

De provincie wenst deze activiteiten in een eerste fase via haar mediakanalen te begeleiden zodat ook de inschrijvingen via haar zullen verlopen.
Uiteraard staan de activiteiten ook open voor onze leden maar we verzoeken u bij interesse u dan ook meteen te abonneren op de gratis nieuwsbrief  van de provincie en u via die weg aan te melden.

Dat kan via www.oltrivierenhof.be  

https://www.provincieantwerpen.be/aanbod/dvt/rivierenhof/kalender-rivierenhof.html 

 

De inschrijvingen op deze activiteiten kunnen max. 3 weken op voorhand worden gedaan via het abonnement op de gratis nieuwsbrief van de provincie!

 


Bereikbaarheid
Toegankelijkheid: driekwart van de paden is verhard, aangepaste parkeergelegenheid voor kaarthouders.

Openbaar vervoer: buslijnen 410, 411, 412, 414 en Tram 10 (halte Schotensteenweg) Tram 5 (halte Ruggeveld).

Fietsroute / wandelroute: de bewegwijzerde ‘Brialmroute’ (fietsknooppunt 3) doorkruist het Rivierenhof.

Parkeren: Gratis: langsheen de Turnhoutsebaan of Ruggeveldlaan, Parking Oost (Ruggeveldlaan), Parking West (Cogelsplein) of Parking Zuid (via Sterckshoflei)


Bloemenclub Antwerpen 2020

Zij die hun passie in het bloemschikken willen verder uitoefenen in groepsverband,
kunnen een reeks dagen op basis van een thema of onderwerp hun ideeën verder uitwerken.
Enige ervaring in het bloemschikken is noodzakelijk .

Telkens op woensdag van 14 tot 16u30.


programma -

Woensdag 4 september 2019 Grassen en Co

Woensdag 2 oktober 2019 Cirkels

Woensdag 6 november 2019 Strandwandeling

Woensdag 4 december 2019 Kerst iets anders

Woensdag 8 januari 2020 Perfecte partners

Woensdag 5 februari 2020 Carnaval

Woensdag 4 maart 2020 Verweven

Woensdag 1 april 2020 Pasen

Woensdag 6 mei 2020 Recyclage

Woensdag 3 juni 2020 Enkel groen

telkens van 14 tot 16u30.

Het bloemschikken gaat door in de lokalen St Jozef - Van Praetlei 137 , 2170 Merksem - parking mogelijk op de binnenkoer.

Eigen materiaal meebrengen alsook een plastiek ter bescherming van de tafel.

Voor inschrijving: tel 03/9470826 op dinsdag tussen 10 en 15 uur.
Privacyverklaring

Privacyverklaring
Inleiding
Tuinpunt VZW hecht veel belang aan het respecteren van de persoonlijke levenssfeer van haar leden en bezoekers van haar website. Daarom willen wij u duidelijk informeren over onze voorzorgen en maatregelen bij de behandeling van persoonlijke gegevens. Tuinpunt VZW behandelt en beveiligt de persoonlijke gegevens van leden en bezoekers van haar websites steeds op een zorgvuldige wijze.
Tuinpunt stelt haar beleid voor de bescherming van uw persoonsgegevens in regel met de wetsbepalingen in België en de Europese Unie. Daarbij houden wij ons aan de eisen uit de algemene gegevensbeschermingsverordening (AVG), privacywet, de wet ter bescherming van de privacy, persoonlijke levenssfeer en persoonsgegevens, de telecommunicatiewet, en overige privacyregelgeving. . Dat betekent bijvoorbeeld dat wij:
• duidelijk vermelden voor welke doeleinden wij persoonsgegevens verwerken. Dat doen wij via deze privacyverklaring;
• het verzamelen van persoonsgegevens beperken tot alleen de persoonsgegevens die nodig zijn voor de doeleinden waarvoor ze worden verwerkt;
• u eerst vragen om uitdrukkelijke toestemming om uw persoonsgegevens te verwerken in gevallen waarin uw toestemming is vereist;
• uw gegevens niet doorgeven aan derde partijen, tenzij dat nodig zou blijken om de gevraagde dienst te kunnen leveren of wanneer wij daar wettelijk toe verplicht zijn;
• passende beveiligingsmaatregelen nemen om uw persoonsgegevens te beschermen en dat ook eisen van partijen die in opdracht van ons persoonsgegevens verwerken;
• uw recht respecteren om uw persoonsgegevens op uw aanvraag ter inzage te bieden, te corrigeren of te verwijderen via uw persoonlijke log-in.
Als u naar aanleiding van deze privacyverklaring contact met ons wilt opnemen, dan kan dat via de contactgegevens van onze verantwoordelijke (cf. infra).
Verantwoordelijke
De verantwoordelijke voor de gegevensverwerking is de heer Philippe Joos.
• E-mail adres: info@tuinpunt.be
• Telefoonnummer: + 32 3647 08 26
Minderjarigen
Er worden op onze websites geen overeenkomsten gesloten met minderjarigen.
Doeleinden van verwerking van persoonsgegevens
Onder persoonsgegevens wordt bedoeld: naam, voornaam, adres, telefoonnummer, geslacht, geboortedatum, e-mailadres, e.d.
Tuinpunt VZW verzamelt en verwerkt uw persoonsgegevens voor de volgende doeleinden:
• opmaak en uitvoering van de met u gesloten overeenkomst, waaronder het in de kijker zetten en in contact brengen van de leden van Tuinpunt met elkaar.
• om u de mogelijkheid te bieden om informatie op de website te plaatsen en uit te wisselen, en om contact te kunnen opnemen met andere gebruikers als de website daar de mogelijkheid toe biedt,,
• om de beveiliging van de website te optimaliseren,
• om web statistieken op te stellen bijvoorbeeld over het aantal bezoekers van de verschillende rubrieken van onze website,
• om u relevante e-mails en post, nieuwsbrieven, gebruikersinformatie, serviceberichten, of andere elektronische boodschappen te kunnen sturen,
• voor verdere marketingdoeleinden worden geen gegevens aan bedrijven en/of derden doorgegeven ,
• om onze websites en technologieën te analyseren, onderhouden, beveiligen, en optimaliseren,
• om te voldoen aan de wetten en regelgevingen waar Tuinpunt VZW onderhevig aan is,
• voor administratieve doeleinden,
Daarna kunnen uw persoonsgegevens bewaard blijven voor archiefdoeleinden.
Rechtsgronden voor verwerking
Tuinpunt VZW verwerkt uw persoonsgegevens op basis van artikel 6.1 van de Algemene Verordening Gegevensbescherming, meer bepaald:
• (a) toestemming,
• (b) noodzakelijk voor de uitvoering van een overeenkomst
• (c) noodzakelijk om te voldoen aan een wettelijke verplichting
• (f) noodzakelijk voor ons gerechtvaardigde belang
In zoverre de verwerking van de persoonsgegevens plaatsvindt op basis van artikel 6.1. (a) toestemming, heeft u steeds het recht om te allen tijde de gegeven toestemming terug in te trekken.
Delen van persoonsgegevens
Tuinpunt VZW deelt de door haar verwerkte persoonsgegevens niet met andere partijen tenzij dit noodzakelijk zou zijn voor de verwezenlijking van de doeleinden omschreven in deze privacyverklaring. Zo kan Tuinpunt VZW u nog beter van dienst zijn en de inhoud van haar websites nog beter op uw interesses afstemmen. Indien u niet wenst dat Tuinpunt VZW uw persoonsgegevens uitwisselt met andere partijen, kan u ons dat steeds laten weten via email aan info@tuinpuunt.be. Uw verzet hiertegen is steeds op aanvraag en volledig gratis.
Tuinpunt VZW kan in bijzondere gevallen uw persoonsgegevens aan derden ter beschikking stellen indien zij daartoe in het kader van de uitvoering van een wettelijk voorschrift of een gerechtelijke procedure verplicht is.
Zonder uw toestemming zal Tuinpunt VZW uw persoonlijke gegevens nooit verkopen, verhuren of op een andere manier onthullen aan derde partijen met het oog op hun marketing- en reclamedoeleinden.
Bewaartermijn van persoonsgegevens
Hoelang wij uw persoonlijke gegevens bijhouden, verschilt op basis van de context van de verleende diensten en van onze wettelijke verplichtingen. De volgende factoren hebben doorgaans een invloed op de bewaarperiodes:
• Hoelang zijn de persoonlijke gegevens noodzakelijk om onze diensten te verlenen?
• Zijn de persoonlijke gegevens gevoelig?
• Heeft u toestemming gegeven voor een langere bewaarperiode
• Zijn wij onderworpen aan een wettelijke, contractuele of gelijkaardige verplichting om uw persoonlijke gegevens te bewaren?
Tuinpunt bewaart uw persoonsgegevens net zolang als nodig voor de doeleinden omschreven in deze privacyverklaring. Wanneer het niet langer noodzakelijk is om uw persoonlijke gegevens te bewaren, verwijderen we ze op een veilige manier, in overeenstemming met ons beleid voor het bewaren en verwijderen van gegevens.
Beveiliging van persoonsgegevens
Bij de verwerking van persoonsgegevens ziet Tuinpunt VZW toe op de beveiliging van deze informatie. Wij beschermen uw gegevens met behulp van technische en administratieve veiligheidsmaatregelen om het risico op verlies, misbruik, onbevoegde toegang, openbaarmaking en wijzigingen te minimaliseren. Zo zorgen wij er maximaal voor dat er geen ongeoorloofde toegang is tot, aanpassing, openbaarmaking, verlies, of enige vorm van onrechtmatige verwerking van persoonsgegevens. Onze medewerkers zijn verplicht uw persoonsgegevens vertrouwelijk te behandelen wanneer ze er toegang tot hebben.
Uw rechten
U heeft te allen tijde recht op inzage van uw persoonsgegevens en kan ze verbeteren via uw inlogcode indien ze onjuist of onvolledig zijn, ze laten verwijderen, de verwerking ervan laten beperken en bezwaar maken tegen de verwerking op basis van artikel 6.1 (e) of (f) van de Algemene Verordening Gegevensbescherming, met inbegrip van profilering op basis van die bepalingen.
Daarnaast heeft u het recht om een kopie (in een gestructureerde, gangbare en machinaal leesbare vorm) van zijn persoonsgegevens te bekomen en de persoonsgegevens te laten doorsturen naar een andere partij.
Teneinde bovenvermelde rechten uit te oefenen kan u contact opnemen met onze verantwoordelijk of kan u dus ook terecht op het volgende e-mailadres info@tuinpunt.be. U kan ons steeds kosteloos contacteren om deze rechten uit te oefenen. Gelieve bij uw aanvraag een kopie van de voorkant van uw identiteitskaart toe te voegen, zodat wij uw aanvraag zo snel mogelijk kunnen verwerken.
Gebruik van cookies
Cookies zijn kleine computerbestanden die door onze servers verzonden worden en die op de harde schijf van uw computer worden geplaatst. Deze cookies bevatten informatie die alleen door ons kan worden ontcijferd en alleen wanneer u de website bezoekt. Als u onze website bezoekt, kunnen wij dus informatie op uw computer opslaan. Deze cookies zijn er zodat u gemakkelijk kan navigeren op onze site.
U bent steeds vrij om de installatie van deze cookies te weigeren door de opties van uw navigatiesoftware op het web te wijzigen. Met uw internetbrowser kan u cookies van uw harde schijf verwijderen, blokkeren, of gewaarschuwd worden alvorens een cookie wordt opgeslagen. Voor meer informatie over deze functies verwijzen wij u naar de instructies op het helpscherm bij de instellingen van uw browser.
Links
Op de website van Tuinpunt VZW vindt u soms links naar websites van andere partijen. Tuinpunt VZW is niet aansprakelijk voor de inhoud van die sites en/of de wijze waarop die sites uw (persoons)gegevens behandelen. Bekijk hiervoor steeds het privacy beleid, de disclaimer, de copyright notice en de algemene voorwaarden na van de website die u bezoekt.
Commissie voor de Bescherming van de Persoonlijke Levenssfeer
Uiteraard helpen wij u graag verder als u klachten hebt over de verwerking van uw persoonsgegevens. Mocht u er desondanks toch niet samen met ons uitkomen, dan heeft u op grond van de privacywetgeving ook het recht om een klacht in te dienen bij de privacy toezichthouder, de Commissie voor de Bescherming van de Persoonlijke Levenssfeer (CBPL).
Wijzigingen van het privacy beleid
Tuinpunt VZW heeft het recht om wijzigingen aan te brengen in het privacy beleid en de overeenkomst in verband met cookies. Wijzigingen zullen op onze website worden gepubliceerd. Uw gegevens gebruiken wij nooit zonder toestemming voor andere doeleinden.
Het is daarom aan te raden om deze privacyverklaring geregeld te raadplegen, zodat u van deze wijzigingen op de hoogte bent. Ga daarom regelmatig dit document na.
Laatst gewijzigd: 15/10/2018

Welkom

Eerstvolgende Activiteiten

Plantenbabbel Antwerpen : 

zaterdag 14juni om 10 uur

Klimplanten in de tuin

Locatie: centrum St Jozef - Van Praetlei - Merksem


Nieuw

Plantenbabbel VLAAMS BRABANT

woensdag 18 mei om 19u30

De Cottagetuin

Locatie : Park van Relst - Kampenhout
Aarschotsebaan 128

 

 


 Plantenbabbel Oost-Vlaanderen : 

 donderdag 19 mei om 19u30 

Bloemenweide  en De aanleg van een gazon

Locatie: Kollekasteel - Mariakerke

 


Plantenbabbel West-Vlaanderen

zaterdag 20 augustus om 19u30 

Kwekerijbezoek (Meulebeke)

Locatie: Herenthoeve - Meulebeke

 


Provinciaal domein Rivierenhof

zaterdag 9 juli  om 10 uur

Rondleiding in de vernieuwde rozentuin

Locatie: Parking Rivierenhof - Ruggeveldlaan - Deurne (Antw)

Voor meer details  raadpleeg regelmatig onze website.

 


Oranjerietuin Vordenstein

zaterdag 13 augustus  van 10 tot 12 uur

Dahliawandeling op Vordenstein

Locatie: ingang Oranjerietuin  Vordenstein

 Het domein is bereikbaar langs de Kopstraat ( Parking) in 2900 Schoten

Honden zijn niet toegelaten.


 

 


Deel 1 : actieve tuinbeleving voor iedereen [algemeen deel]
Op elke pagina vindt u aan de rechter kant een navigatieblok met de verschillende labels (een tag cloud). Elk artikel krijgt een of meer labels mee en is op die manier snel terug te vinden.


website tuinpunt Oost-Vlaanderen

http://users.skynet.be/tuinpunt.oost-vlaanderen/

Vordenstein is goed bereikbaar ondanks wegeniswerken tot eind 2011

tuinpunt online / mijn tuinpunt
mijn tuinpunt
Op de persoonlijke pagina's kan u uw persoonlijk profiel instellen en wijzigen. Met dat profiel kunnen we u op de hoogte houden van zaken die u interesseren. Zo krijgt u bijvoorbeeld een persoonlijke e-mail een paar dagen voor de plantenbabbel van uw streek (Als u "plantenbabbel" hebt aangevinkt natuurlijk).

Op zoek naar degelijk advies? Stel uw vraag in het forum of als commentaar bij een artikel. Leden en experts van tuinpunt beantwoorden uw vragen.

Op deze persoonlijke pagina's worden ook nieuwe online diensten van tuinpunt voorgesteld: wedstrijden, foto reportages, voordrachten, online cursussen,...
eerste keer registreren
Indien u zich nog niet eerder op tuinpunt online registreerde klikt u op "mijn tuinpunt" (rechtsbovenaan het scherm) en gebruikt u het linker formulier.

Vul hier uw aanmeldkode en controlecijfer in en klik op ga verder. Op de volgende pagina's kan u uw gegevens en voorkeuren verder invullen. Doorloop alle pagina's om uw registratie volledig af te werken. U kan uw aanmeldkode en controlecijfer maar 1 keer gebruiken.

Geen kode of een technisch probleem? Stuur ons een berichtje via het contactformulier.
inloggen
Alle daaropvolgende keren kan u inloggen met uw gebruikersnaam en paswoord (die u bij registratie zelf kan kiezen).

Via tuinpunt online kan u items die voor u interessant zijn aanvinken. Passende evenementen, weetjes of nieuws sturen we dan ten gepaste tijde door.
foutje of verkeerd email adres

Vóór elke activiteit of plantenbabbel wordt er een persoonlijke e-mail verstuurd
naar de tuinpunt leden die hun persoonlijk profiel hebben ingesteld.
Ontvangt u onze e-mails nog niet dan kan dit twee oorzaken hebben:
U is nog niet aangemeld.
Doe dit dan zo spoedig mogelijk zo mist u niets van onze activiteiten.
Stuur ons een email langs het contactformulier op de website www.tuinpunt.be en wij zorgen voor de nodige persoonlijke aanmeldcode en controlecijfer.

Er is een verkeerd email adres opgegeven of er is een foutje in uw email adres geslopen.
Check uw ingebrachte gegevens dan even en verbeter ze indien nodig.
Uw paswoord vergeten?
Stuur dan een e-mail via het contactformulier op de website en we helpen u verder.

De webmasterkies een van onderstaande items
Privacyverklaring   Proefnummer   Rivierenhof   VeiligheidsplanCovid-19-richtlijnen   Vl.Brabant   West-Vlaanderen   activiteitenkalender   adressen   algemenevergadering   antw   bloemschikken   cursus   evenementen   ledenservice   lidworden   nieuwjaar   opentuin   ovl   plantenbabbel   reizen   tuinpunt   vordenstein   welkom   wvl  
op deze pagina :

- Dagreis FLORIADE 2022 - 11 juni 2022
- Open tuin bij Nigella - 25 - 26 juni 2022
- Jaarprogramma Oost - Vlaanderen 2022
- TUINREIZEN 2022
-
- Cursus Fruitteelt - Voorjaar 2022
- Jaarprogramma Antwerpen 2022
- Overlijden Deborah Seeldrayers
- Veiligheidsplan Covid-19 - richtlijnen
- Boek: Bloemenborders - Marc Vermeulen
- Info: Kortingskalender Groei & Bloei 2020
- Activiteiten Rivierenhof
- Bloemenclub Antwerpen 2020
- Privacyverklaring
- Welkom
- website tuinpunt Oost-Vlaanderen
- Vordenstein is goed bereikbaar ondanks wegeniswerken tot eind 2011
- tuinpunt online / mijn tuinpunt


Groene evenementen op tuinagenda.be:   
 • Hex Garden Festival

 •       vr 3 - zo 5 jun 2022
        Tuinen Hex, Heers-Heks

  meer events op www.tuinagenda.be
  voor organisatoren : voeg zelf je evenement toe aan www.tuinagenda.be

  Op zoek naar een plant of kweker?
  Gebruik de plantenzoeker van kwekerijen.net

  © 2022    www.tuinpunt.be Koninklijke Tuin- en Landbouw Maatschappij van Antwerpen vzw
  Van Praetlei 139, B-2170 MERKSEM - tel: (03)6470826 - fax: (03)6441538
  website gemaakt en onderhouden met : horticus.org