Vlaanderen
bekijk online
tuinpunt antwerpen

Plantenbabbel Antwerpen op zaterdag 11 november

Thema: Bloemenborders

Bloemenborders, de grootste uitdaging op gebied van tuinen, klinkt als muziek in de oren. Zoals een muziekstuk, dat bestaat uit een uitgeschreven melodie in een bepaald ritme en ondersteund met hoge tonen en bassen, zo is ook een border een samenstelling van hoge tonale kleuren, bassen, vormen en ritme. Hier spreken we dan over warme en koude kleuren. Wanneer we bloemen in een bepaalde kleur zien dan zien we eigenlijk een fragment van het licht. Brengt al die gegevens samen tot één geheel en je hebt een groot bloemstuk in uw tuin. Ja, de opbouw van een bloementuin kan je vergelijken met een bloemstuk. Het medium waarin je de bloemen schikt is wel aanmerkelijk groter dan een vaas en bevindt zich in uw tuin. Over dit alles heeft Marc Vermeulen een boek geschreven met als titel ‘Bloemborders, de kunst van het combineren met bloemen’. (ISBN nummer 9789464202137 en online te verkrijgen via de Standaard boekhandel of via tuinpunt tijdens de voorstelling.)
 
Om 10.30 uur starten we dan met de voordracht die tot 12.15 uur zal duren.
Vanaf 10 uur bent u al welkom in het centrum St-Jozef, Van Praetlei 137 te Merksem en kunt u vragen stellen, zaden ruilen en kennismaken met een aantal bijzondere planten.

Vriendelijke groeten.
Dirk Chevalier
 


  

U hebt deze mail ontvangen omdat u lid bent van Tuinpunt Antwerpen of omdat u zich eerder hebt opgegeven voor de nieuwsbrief over de activiteiten van Tuinpunt Antwerpen. 
Wanneer u deze mailing niet meer wilt ontvangen, laat dat dan weten via info@tuinpunt.be.
Wanneer u ook de nieuwsbrief met informatie over de activiteiten van Tuinpunt afdelingen Oost-Vlaanderen, West-Vlaanderen of Vlaams-Brabant wilt ontvangen, kunt u dat ook aangeven via info@tuinpunt.be.