Vlaanderen

Evenement : TUINKRIEBELS - Vrieselhof - Oelegem - 4 en 5 mei 2024

Zaterdag 4 en zondag 5 mei 2024 van 10 tot 18 uur

Rond het kasteel van het Provinciaal Groendomein Vrieselhof verzamelen gepassioneerde kwekers die graag nieuwe variëteiten van planten of struiken uitstallen, tips geven bij het onderhoud van de tuin, tuingereedschap voorstellen en uitleggen hoe je dit best gebruikt.

Kom genieten van mooie kleuren, lekker eten en drinken, doe ontdekkingen voor je tuin, krijg antwoorden op je vragen en dat allemaal in het prachtige kasteeldomein Provinciaal Groendomein Vrieselhof.

Tuinpunt  neemt deel aan de plantenbeurs Tuinkriebels in het Vrieselhof te Oelegem !

Van 10 tot 18 uur ben je van harte welkom op deze gezellige markt. Een toegangsticket koop je in voorverkoop voor €5. Ter plaatse betaal je €6. 

Ticket : Voorverkoop 5 euro - Ter plaatse 6 euro

Men kan ticket bestellen via www.provincieantwerpen.be/tuinkriebels

Adres: Schildesteenweg 95 2520 Ranst

Evenement: TUINDAGEN van BEERVELDE van 10 tot 12 mei 2024

Het thema voor deze lente-editie is "HET GROENE PARADIJS".

"HET GROENE PARADIJS" verwijst naar een idyllische, weelderige en groene omgeving die symbool staat voor natuurlijke schoonheid, rust en harmonie. Het sluit naadloos aan bij de prachtige omgeving van het Park van Beervelde, dat inderdaad als een groen paradijs kan worden beschouwd. Het thema biedt een geweldige gelegenheid om de schoonheid van groene tuinen, planten, bloemen en natuurlijke landschappen te vieren.

Het Groene Paradijs kan dienen als een metafoor voor een duurzame en milieuvriendelijke levensstijl. Het moedigt aan tot bewustzijn en acties die gericht zijn op het behoud van het milieu, het verminderen van de ecologische voetafdruk en het bevorderen van een gezonde relatie tussen mens en natuur.

Van 10 tot 12 mei 2024 zal Tuinpunt aanwezig zijn op de tuindagen van Beervelde 

U zal ons vinden op de stand van Groei & Bloei ! 

U bent van harte welkom !

PRAKTISCHE INFO

WANNEER EN WAAR?

  • Vrijdag 10 mei, zaterdag 11 mei en zondag 12 mei telkens van 10u tot 18u
  • Inkom via het Schuttersplein - Beerveldse Baan 34

INKOMPRIJS?

TICKETS ENKEL ONLINE – ONLINE TICKETS TE BESTELLEN T.E.M. 12 MEI 2024

  • € 14 - Dagticket
  • € 12 - Per persoon voor groepen van min. 25 personen (bestuurder en begeleider gratis)
  • € 24 - Weekendticket (onbeperkte toegang gedurende de 3 dagen)
  • De activiteiten/workshops zijn afzonderlijk te bestellen. Let op: de prijs is enkel de activiteit/workshop m.a.w. exclusief het inkomticket
  • Kinderen t.e.m. 14 jaar gratis (Tickets 'Kind t.e.m. 14 jaar' aankopen aan € 0)

Voor meer info en vragen ( kopieren en plakken): https://www.parkvanbeervelde.be/nl/de-tuindagen/de-tuindagen-mei-2024/algemene-voorstelling

 Bloemenborders  door Marc Vermeulen

Marc Vermeulen, tuinarchitect van opleiding en gespecialiseerd in het ontwerpen van natuurlijke tuinen met veel bloemen, heeft bijna vijf jaar gewerkt aan zijn tweede boek.

Het is dan ook een pareltje geworden voor iedereen die van tuinen houdt met een natuurlijke uitstraling, maar die toch een kloppende structuur hebben en waarbij planten en bloemen een belangrijke plaats innemen.
Bloemenborders moeten inpassen in het groter geheel van de tuin en matchen qua kleur en vorm.

Zijn voorgestelde borders zijn zoals een bloemstuk dat maar tot zijn recht komt in een goed aangelegde omgeving. Zo komen niet enkel vaste planten ter sprake maar ook heesters, rozen, grassen, en eenjarige planten ter sprake.
Met meer dan duizend foto's van de beste planten en een lijst van hun eigenschappen en de hiermee combineerbare planten is dit boek uniek .
Hedendaags ook omdat de matrixbeplanting ( toegepaste weeftechniek voor een natuurlijke tuin) en de bijencode (nectar- en pollencode) en de vlindervriendelijkheid aangeduid werden.

We kunnen het onze leden in voorpremière aanbieden aan 29,95 euro.

De winkelprijs zal 34,95 euro bedragen.

Het boek kan besteld worden en opgezonden worden; de verzendkosten belopen 9,95 euro.

Het kan ook afgehaald worden op afspraak bij onze voorzitter te Schoten (tel 0474/73 95 80).