Vlaanderen

Bezoek museum van de groentestreek te Sint Katelijne Waver - t'Grom- 13 juli

Plantenbabbel en ruilbeurs zaterdag 13 juli  2024 van 10 tot 12.15 uur

Thema: op verplaatsing
Bezoek Museum van de groentestreek te Sint Katelijne Waver - ‘t Grom
 
n 2006 opende vzw Midzeelhoeve het museum genaamd ‘t Grom, het groentemuseum.De ambitie was van bij het begin om een bruisend  erfgoedcentrum op te richten: een doe-museum zijn, met veel aandacht voor het tuinbouw-verleden én voor gezonde voeding. Tuinen, serres en keukens werden ingericht zodat bezoekers zoveel konden proeven, ruiken en uitproberen. Van de grond tot in de mond.

Sindsdien is ‘t Grom verder gegreoeid als museum op borgt het alle soorten erfgoed, zowel onroerend, materieel, immaterieel als levend erfggoed. En dit doen ze zoveel mogelijk door de echte erfgoeddragers de ruimte te geven om hun vakmanschap of kennis te tonen én over te dragen. Zo is het museum vandaag niet enkel een bruisend erfgoedcentrum, maar vooral ook een bedrijvig huis. Mannen en vrouwen gebruiken het museum in al haar diversiteit om een verleden van voeding en hovenieren uit te dragen naar vandaag. 
We worden rondgeleid door een deskundige gids gedurende anderhalf uur.
Vooraf hebben we koffie of thee voorzien op onze kosten.

Het bezoek met gids kost 10 euro per persoon vooraf te betalen voor 30 juni op onze bankrekening BE20 2200 3460 1956 met vermelding bezoek Grom en aantal deelnemers.
We verwachten jullie aan de ingang stipt om 10 uur met koffie of thee. 

Ter info het museum is die dag gesloten en enkel toegankelijk voor onze groep. Meld u dan ook vooraf aan op info@tuinpunt.be