Vlaanderen

De rozenweide .... boekvoorstelling

Plantenbabbel 17 november  om 19u30

Rozen zijn reeds lang in cultuur, en werden klassiek toegepast in e geometrische vlakken. In de 19 eeuw was het een verzamelobject waarmee men met de nieuwste kruisingen en introducties kon uitpakken. De inhoud van dit boek zal niet gaan over de klassieke rozentuin, maar zal gaan over nieuwe perspectieven voor het gebruik van rozen in een natuurlijke toepassing.

De kleurrijke rozen worden gecombineerd met doorlevende grassen en vaste planten, waardoor ze beter worden opgenomen in de gehele plantencombinatie. Grassen hebben het voordeel dat de tuin na de bloei van de rozen niet stilvalt maar juist levendig wordt door de wuivende grashalmen in de wind. Sommige rozen remonteren en maken een tweede bescheiden bloei, andere rozenstruiken vormen na de bloei mooie bottels die de tuin in het najaar laat opleven.

Sommige rozenstruiken hebben een mooi blad, zoals de Rosa rubrifolia, of hebben een mooie herfstverkleuring. Een ander uitdagingspunt zijn de vele kleurcombinaties die je met rozen, grassen en vaste planten kunt maken. Een nieuwe uitdaging !

Die avond gaat Marc Vermeulen dieper in naar de opbouw en het gebruik van het boek, in de zoektocht naar mooie combinaties met rozen, de ideale plant in tijden van een veranderend klimaat, want rozen kunnen immers goed tegen de droogte.
Het boek is die avond te verkrijgen.
Donderdag 17 november wordt, ongetwijfeld, een zéér boeiende avond. Marc, zal ons, met veel kennis, doorheen deze avond leiden.
De plantenbabbel start om 19u30, in het Kollekasteel (gelijkvloers) te 9030 Mariakerke (Gent), Groenestaakstraat, 66.

Graag uw aanwezigheid melden vóór zondag 13 november 2022 via gsm 0497 - 05.37.14 (elke werkdag van 18 tot 21 uur) of via mail : tuinpunt.oost